Ga naar de mobiele website
^ Top

Alerte deelnemers reanimeren wandelaar die tijdens Dodentocht onwel wordt

Foto ter illustratie
David Legreve Foto ter illustratie
Een wandelaar die deelnam aan de Dodentocht is zaterdagmiddag onwel geworden in Branst. Dankzij de snelle reactie van andere deelnemers, omstaanders en de hulpdiensten, die meteen met reanimatie begonnen, kon erger voorkomen worden. Dat meldt de organisatie van de Dodentocht.

"De wandelaar is na de reanimatie met een ziekenwagen afgevoerd. Wij hebben net vernomen dat zijn toestand intussen stabiel is. Het slachtoffer is bij bewustzijn en terug aanspreekbaar, maar moet nog in het ziekenhuis blijven voor bijkomend onderzoek", zegt Thomas D'Hondt van de organisatie.

Een van de vrouwen die het slachtoffer ter hulp snelde, was een verpleegster die toevallig in de buurt was, zo meldt haar man op Facebook. Zij wandelde samen met hem de laatste zes kilometer van de Dodentocht mee. Toen ze op ongeveer 4,5 kilometer van de eindmeet een deelnemer bewusteloos langs de kant van de weg zagen liggen, schoot de vrouw ter hulp, samen met twee andere verpleegsters die eveneens in de buurt waren. Ze pasten mond-op-mondbeademing en hartmassage toe tot de hulpdiensten ter plaatse kwamen en de man elektrische schokken toedienden.

24 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Tamara HENDRICKX

  Proficiat aan al diegene die gewandeld hebben, of het nu de volle 100 km waren of een deel ervan! De meesten wandelen de Dodentocht trouwens voor een goed doel en enkel dat al geniet RESPECT! Ook een dikke proficiat aan alle mensen die een persoon in nood te hulp schieten/geholpen hebben.... iedereen zou moeten weten hoe te reanimeren, dus volledig akkoord met Riko Riko.

 • Xxx

  Gerda. Mijn broer heeft de 100 km een tien keer uitgewandeld. De laatste keer als eerbetoon voor mijn toen doodzieke zoon. Gelukkig is met mijn zoon alles goed afgelopen.

 • Johan Van Aerde

  Er sterven meer mensen in hun zetel dan in de sport.

 • Daniel collier

  En daarna horen dat ge die mens zijn leven hebt gered,dat moet toch fantastisch zijn. Respect.

 • Carolien DN

  Zou Gedra de afkorting zijn voor gedragsstoornis? Alvast proficiat aan alle deelnemers, de heldin die een leven redde en veel beterschap aan de getroffen wandelaar!

Meld een bug