Albert Heijn haalt roze tompoucen uit rekken

ANP XTRA
Supermarktketen Albert Heijn haalt het gebak ‘AH roze tompoucen’ uit de verkoop. Reden is de aanwezigheid van melkeiwit en lactose, terwijl dat niet op het etiket is vermeld.

De supermarktketen heeft het nieuws zelf meegedeeld. Het gebak heeft als vervaldatum 30/04/2018 en werd in alle winkels van Albert Heijn verkocht op 27 en 28 april.

Bij een autocontrole is echter de aanwezigheid van melkeiwit en lactose aangetoond. In overleg met het FAVV besliste Albert Heijn om het product uit de verkoop te halen en de consumenten te informeren.

Albert Heijn vraagt consumenten die allergisch zijn voor lactose of melkeiwit, om het product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt. Daar zal het aankoopbedrag worden vergoed. Wie allergische reacties vertoont, wordt aangeraden een dokter te raadplegen. Consumenten die niet allergisch zijn, kunnen het product zonder risico consumeren.

Voor meer inlichtingen kunnen klanten terecht op de website www.ah.be of contact opnemen op het gratis nummer 0800/777.05.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom De Backer

  Peggy ik vraag me af waar je dat nu weer vandaan haalt. Ik moet ook lactosevrij eten en je kan gerust tompouce maken met lactosevrij melk dus om dan tompouce zomaar af te schrijven.. Je moet etiketten lezen en de info dat er op moet staan moet juist zijn meer moet dat niet zijn..

 • Peggy Geerts

  Een berichtgeving-rechtzetting aan de rayon waar het product staat in de winkel zou al heel wat oplossen en onnodig voedselverspilling tegen gaan . Extra etiketje op de verpakking met "bevat lactose en melkeiwit" zou ook een directe oplossing zijn . Het product uit de rekken nemen vind ik onverantwoord , iemand die allergieën heeft weet sowieso wat wel en niet in aanmerking komt te consumeren , we hebben thuis zelf iemand met ernstige allergieën dus weten we waarover we spreken .

 • Jens Bossaert

  Wat voor krom nieuws is dit? De tompoucen werden teruggeroepen omdat er een verkeerd etiket op plakte, van een product dat geen melkeiwitten bevat (abrikozentaartjes)!

 • rik lagrou

  ja een tompouce zonder melk iemand met allergie zou dit toch moeten weten dat daar melk zou moeten inzitten Net zoals eclair of melkpoeder!