Albert Heijn haalt roze tompoucen uit rekken

ANP XTRA
Supermarktketen Albert Heijn haalt het gebak ‘AH roze tompoucen’ uit de verkoop. Reden is de aanwezigheid van melkeiwit en lactose, terwijl dat niet op het etiket is vermeld.

De supermarktketen heeft het nieuws zelf meegedeeld. Het gebak heeft als vervaldatum 30/04/2018 en werd in alle winkels van Albert Heijn verkocht op 27 en 28 april.

Bij een autocontrole is echter de aanwezigheid van melkeiwit en lactose aangetoond. In overleg met het FAVV besliste Albert Heijn om het product uit de verkoop te halen en de consumenten te informeren.

Albert Heijn vraagt consumenten die allergisch zijn voor lactose of melkeiwit, om het product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt. Daar zal het aankoopbedrag worden vergoed. Wie allergische reacties vertoont, wordt aangeraden een dokter te raadplegen. Consumenten die niet allergisch zijn, kunnen het product zonder risico consumeren.

Voor meer inlichtingen kunnen klanten terecht op de website www.ah.be of contact opnemen op het gratis nummer 0800/777.05.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.