Albert en Paola bezoeken Oostende

Koning Albert en koningin Paola hebben een bezoek gebracht aan Oostende. Op het programma stond een rondleiding in het vernieuwde cultuurcentrum De Grote Post en een bezoekje aan de tentoonstelling 'De Zee - Salut d'honneur Jan Hoet'. Het koningspaar nam in een ongedwongen sfeer ruimschoots de tijd.

Het was koningin Paola die erop stond om Oostende en 'De Zee' te bezoeken. "Ze heeft er duidelijk van genoten. Ook koning Albert was geïnteresseerd en stelde veel vragen. Ze namen ruimschoots de tijd voor alles. Het verliep heel vlot", aldus Heidi Stubbe van de dienst communicatie van de stad Oostende.

Het koningspaar bezocht vanochtend De Grote Post. Het cultuurcentrum werd recentelijk helemaal gerenoveerd. Albert en Paola woonden ook enkele repetities bij zoals die van Jelle Marteel die bezig is met een monoloog. Na de lunch ging het naar de Mu.ZEE voor de tentoonstelling 'De Zee - Salut d'honneur Jan Hoet'. Het koningspaar werd geflankeerd door de weduwe en enkele kinderen van de kunstpaus die vorig jaar overleed. Enkele kunstenaars, zoals Patrick Carillon, Dirk Braeckman en Jan Fabre gaven uitleg bij verschillende werken.

Rond half vijf werd het bezoek afgerond.