Albanese moordenaar die dubbelleven leidde in België riskeert drie jaar cel extra voor oplichting

Erjon S. wacht zijn vonnis af dat op 12 november volgt.
Christophe Maertens Erjon S. wacht zijn vonnis af dat op 12 november volgt.
Op de rechtbank van Ieper riskeert een Albanese moordenaar (40), die jarenlang een dubbelleven leidde, drie jaar cel voor valsheid in geschrifte en oplichting. De man wordt beschuldigd van het aannemen van een valse naam. Zijn Belgische echtgenote, die lang niets wist van het verleden van haar man, blijft hem steunen.

Erjon S. werd jarenlang gezocht nadat hij in Italië bij verstek levenslang kreeg voor de moord op een prostituee. De man bleek naar België te zijn gevlucht waar hij een valse naam had aangenomen. S. bouwde een nieuw leven op in het West-Vlaamse Geluwe. Hij trouwde en kreeg drie kinderen. De Italianen kwamen hem echter op het spoor na telefooncommunicatie met de Belgische politie. In 2015 werd S. door de speciale eenheden van de politie in Geluwe opgepakt.

In Italië volgde een nieuw proces waarna de straf herleid werd tot zeventien jaar. De man mag zijn straf uitzitten in een Belgische gevangenis. Nu riskeert hij nog eens drie jaar te krijgen voor valsheid in geschrifte. Dat onder meer omdat hij onder een valse naam allerlei administratieve zaken verrichtte. Ook moet hij zich verantwoorden voor oplichting, zelfs tegenover zijn eigen vrouw. Ook dat heeft te maken met zijn valse naamdracht. Dat laatste wordt door de verdediging tegengesproken.

Echtgenote steunt haar man

De echtgenote van de moordenaar liet op de rechtbank een brief voorlezen. Daarin spreekt ze haar steun uit voor haar man. “Het is een lieve vader die altijd zijn best doet”, klinkt het. S. riskeert nu ook zijn Belgische nationaliteit kwijt te spelen. Het vonnis volgt op 12 november. 

Erjon S. werd voor zijn proces uitgeleverd aan Italië. Later besloot het gerecht dat de man zijn straf in België mag uitzitten (archiefbeeld).
KOS Erjon S. werd voor zijn proces uitgeleverd aan Italië. Later besloot het gerecht dat de man zijn straf in België mag uitzitten (archiefbeeld).20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny Winters

  Het woord "riskeren" is hier teveel aan.

 • guido vermeyen

  Je zag duidelijk dat die mens met een zwaar schuldgevoel zit....

 • stefan crama

  Zwier dat hier buiten en terug naar dat crapuul landje Albanie. Als die ooit bij de EU komen (wat ik helaas denk) zal het hier helemaal om zeep zijn.

 • patrick morel

  Kan iedere moordenaar hier zo maar een andere identiteit aannemen en een nieuw leven beginnen, dat belooft.

 • walter declercq

  Pas op, hij heeft nog geen straf, hij "riskeert" alleen.