Ga naar de mobiele website
^ Top

Albanese maffia teistert West-Vlaamse horeca

Gouverneur Carl Decaluwé.
BELGA Gouverneur Carl Decaluwé.
De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé zal de aanpak van de Albanese maffia in zijn provincie coördineren. Volgens het parket van Kortrijk en de politiezone RIHO teistert de maffia enkele West-Vlaamse gemeenten en persen ze de lokale horeca af. Dat weet de VRT-redactie en is bevestigd door getroffen burgemeester Bert Maertens van Izegem.

"Er zijn al enkele jaren problemen met Albanezen die vaak betrokken zijn in vechtpartijen in Izegem", vertelt de burgemeester. "Met een verhoogde politie-inzet is die problematiek ingeperkt, maar blijkbaar gaat de problematiek veel verder."

Vanochtend zaten de politiezone en het parket van Kortrijk samen, en daaruit blijkt dat er ook problemen zijn met afpersing en drugshandel. "Niet enkel bij ons in Izegem, maar mogelijk ook in andere gemeenten in de provincie", aldus Maertens.

De burgemeester spreekt in de voorwaardelijke wijs omdat er geen harde bewijzen zijn van de criminele feiten. "Maar ik hoor en zie zelf wat er gebeurt. Daarom heb ik de hulp ingeroepen van de gouverneur. Het onderzoek is volop aan de gang. De gouverneur zal de actie coördineren en kijken of we andere politiezones en burgemeesters kunnen betrekken en inzetten. Dit kan meegenomen worden in de bestrijding van de grenscriminaliteit in de regio Zuid-West-Vlaanderen", besluit de burgemeester.Meld een bug