Alain Yzermans volgt Peter Vanvelthoven op als nieuwe voorzitter sp.a-Limburg

Borgerhoff
Alain Yzermans, burgemeester van Houthalen-Helchteren, volgt Peter Vanvelthoven op als provinciaal voorzitter van sp.a-Limburg. Yzermans wordt tijdelijk voorzitter tot juni 2019. 

Het provinciaal bestuur van sp.a-Limburg heeft zaterdag een nieuwe voorzitter aangeduid. Yzermans werd unaniem verkozen als tijdelijk voorzitter. Hij zal de functie vervullen tot en met de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen in mei.

Yzermans zal een belangrijke rol spelen in de lijstvorming bij de volgende verkiezingen. Hij zal zich daarom zelf niet verkiesbaar stellen. "Om de zaken geloofwaardig te leiden en de beste lijsten samen te stellen, zal ik zelf geen kandidaat zijn bij de volgende verkiezingen", zegt Yzermans. 

Peter Vanvelthoven stapte op als voorzitter van sp.a Limburg nadat de partij uit het provinciebestuur werd gegooid. Daarnaast telt Limburg steeds minder socialistische burgemeesters.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Rutten

    Oei, de socialisten willen geloofwaardig overkomen, een billenkletser van formaat :-)