Exclusief voor abonnees

Al weken lidgeld voor niets betaald, maar lang niet alle sportclubs denken aan compensatie: “Clubs kunnen lidgeld ook verhogen”

Ouders zitten met vragen over de door corona geschorste trainingen. “Twee van de tien maanden moeten jullie de trainers niet betalen. Waarom blijft het lidgeld dan zo hoog?”
Photo News Ouders zitten met vragen over de door corona geschorste trainingen. “Twee van de tien maanden moeten jullie de trainers niet betalen. Waarom blijft het lidgeld dan zo hoog?”
De lidgelden die een gemiddeld Vlaams gezin betaalt voor de hobby’s van hun kinderen lopen al snel op. Al weken is dat allemaal voor niets betaald. Maar dat wil niet zeggen dat de clubs van plan zijn om de lockdowntijd automatisch terug te betalen. Voetbal Vlaanderen suggereert zelfs dat ploegen het lidgeld zouden kunnen optrekken, omdat ze zoveel andere inkomsten missen.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rik gasket

  En gelijk hebben de clubs. Datzijn geen legers des heils clubs hé !

 • Glenn Lauwers

  Bart Denys, je weet dat 3 kinderen hebben meer kost dan geen of 1 kind. De meeste clubs halen hun winst uit de kantine en dankzij het tornooi op het einde van het seizoen. Idem voor scholen. Geen schoolfeest betekent ook een serieuze financiële domper naar volgend schooljaar toe...

 • Guy Stanbel

  Een abonnement van de fitness is ook niet zomaar opzegbaar... Zie het probleem niet. Iedereen heeft hetzelfde probleem, moet je nu niet je geld gaan terugvragen.

 • Monique Adriaensen

  Het lidgeld is helaas in onze voetbalclub slechts dekkend voor 40% van de effectieve kosten per speler. Dat kunnen we eenvoudig laten zien. De rest komt uit sponsoring en vooral opbrengst van de kantine. Geen kantine betekent 0 inkomsten terwijl er ook veel kosten gewoon doorlopen. On top of that raken ingeslagen voorraden over datum.

 • EVA BISSCHOP

  Het kan ook anders! Rolhockeyclub Hannes in Kortrijk heeft hun leden voor de keuze geplaatst: ofwel een deel van het lidgeld teruggestort krijgen, ofwel dit deel van het lidgeld afstaan aan een goed doel. Rolhockeyclub Hannes heeft het deel dat voor het goede doel afgestaan werd verdubbeld en hiermee 2 organisaties gesteund: €1500 voor Project Akkerwinde (voedselbediening) en €800 voor de Sint Michielsbeweging (kinderen en jongeren in nood). Hopelijk volgen andere sportclubs dit voorbeeld.