Al vroeg files in Brusselse tunnels door afgesloten Hermann-Debrouxviaduct

belga
Al voor 6 uur stonden er vanochtend files in de Brusselse tunnels Leopold II, Kruidtuin en Rogier. Door de aangekondigde sluiting van het viaduct Hermann-Debroux wordt aanzienlijke verkeershinder verwacht in de hoofdstad.

Het is ellendig lang aanschuiven voor de autobestuurders die normaal gezien hun dagelijkse route langs het Hermann-Debrouxviaduct nemen. De alternatieve omleiding via de Tervurenlaan zit bomvol. "Al vanaf de Grote Ring richting de Tervurenlaan is het aanschuiven en ook op de Tervurenlaan richting centrum zelf is er enorme verkeershinder", aldus Steven Fierens van Brussel Mobiliteit. 

"We raden pendelaars aan om zich te verplaatsen met trein, bus of metro." Brussel Mobiliteit heeft daarvoor met de NMBS en de Vlaamse Waalse busmaatschappijen De Lijn en TEC een akkoord om extra treinen en bussen in te zetten. "Er is ook een extra rijstrook opengesteld voor de bussen."

Vanochtend voor 6 uur was ook de rotonde aan Schuman een tijd dicht door een actie van Greenpeace, wat zorgde voor vertraagd verkeer in de Reyers-Centrumtunnel.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • P DG

    Dus nu Weet men al dat het komt doo het afsluiten van die ene tunnel dat er files zijn morgen?maar ervoor zorgen dt er morgen geen staking i gaat dan weer niet?

  • Godfrey Vaes

    Het is weer in het prachtige Brussel!!!