Al-Qaidaleden lopen nog vrij rond in Brussel

Zeven leden van de Belgische al-Qaidaterreurcel rond Malika El Aroud en haar kompanen lopen nog vrij rond in Brussel omdat er momenteel onvoldoende bewijsmateriaal bestaat om hen te arresteren. Dat vernam De Morgen uit betrouwbare bron.

De cel telt in totaal dertien leden. Zes verdachten werden in december gearresteerd in het kader van Operatie Salami, de codenaam die de federale politie gebruikt voor het onderzoek naar de Belgische al-Qaidatak. De zeven andere verdachten zijn geïdentificeerd en gelokaliseerd, maar werden nog niet opgepakt.

Levende legende
De Marokkaans-Brusselse Malika El Aroud is de weduwe van een van de mannen die twee dagen voor 9/11 een moordaanslag pleegden op de Afghaanse commandant Massoud. Ze wordt beschouwd als een van de leidende jihadi's op het internet en geniet de status van levende legende bij radicale moslims in Europa.

El Aroud, die in voorarrest zit, en haar huidige echtgenoot Moez Garsallaoui, die nog in Afghanistan verblijft, stonden rechtstreeks in contact met de nummers twee en drie van al-Qaida. (belga/ka)