Al meer dan 2.300 grote drones in België, 47 daarvan zijn van politie- en hulpdiensten

BELGAONTHESPOT
Er zijn al 2.336 grote drones, die tot 150 kilogram wegen, in ons land geregistreerd. Dat bericht De Tijd woensdag, op basis van de federale overheidsdienst Mobiliteit.

Kleine vrijetijdsdrones lichter dan 1 kilogram moet je niet registreren, maar de zwaardere toestellen wel. In 2016 werden 637 van die zwaardere drones aangegeven bij het Directoraat-generaal Luchtvaart. In 2017 waren er dat 830. En over de eerste elf maanden van vorig jaar 869. Ook het aantal vliegbrevetten om die drones te besturen zit in de lift.

Onze politie- en hulpdiensten gebruiken 47 drones. Dat is voor de eerste keer in kaart gebracht door de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Het gros van die drones (24) wordt gebruikt door de lokale en federale politiediensten. Die zetten al drones in om de volkstoeloop op evenementen in de gaten te houden en om vermiste personen te helpen opsporen. De brandweer heeft zes drones.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • wim van ackerbroeck

    Gerard Braeckmans: drones boven de 10 kg moeten geregistreerd worden onder de vliegweg, die zijn meestal van ofwel serieuze hobbyisten of bedrijfjes die foto en filmrepportages maken (bijvoorbeeld luchtbeelden van een bedrijf) waar ze vroeger nog een fotograaf en helicopter moesten inhuren voor veel meer geld

  • patrick morel

    Als ik lees wat mag en vooral wat niet mag vraag ik me af waar al die drones vliegen. In de wetgeving worden drones behandelt of het zijn helikopters, wel een helikopter mag meer.

  • Gerard Braeckmans

    En voor wat en waar worden die andere 2000 gebruikt?