Al meer dan 100.000 mensen bekeken hun geboortekrant. Ontdek die van jou nu!

HLN
Het grootste nieuws van je geboortedag was natuurlijk jouw geboorte. Maar in de rand daarvan gebeurde er nog één en ander. Wat? Dat kan je nu heel makkelijk opsnorren op onze website hln.be/geboortekrant, die we nog eens in het nieuw gestoken hebben. Je vindt er alle voorpagina's sinds 1 januari 1924 netjes gearchiveerd. Ook mobiele surfers kunnen makkelijk meedoen. En voor wie een Facebookaccount heeft, is het al helemaal poepsimpel. Doen dus! PS: Weet jij wie er geboren werd op de dag dat bovenstaande krant verscheen? Lees verder!

Dat de geboortekranten een succes zijn, mag blijken uit onze fabuleuze cijfers: we tellen inmiddels al meer dan 100.000 lezers die allemaal hun eigen geboortedatum opzochten op hln.be/geboortekrant. Heb jij jouw exemplaar nog niet in je bezit? Surf dan als de bliksem naar hln.be/geboortekrant en kom snel te weten wat er leefde op jouw geboortedag.

Vandaag 19 januari is overigens Karl Vannieuwkerke jarig. Hij wordt 44. Zijn geboortekrant ziet er dus uit zoals op bovenstaande foto.

Sven Ornelis - 7 juni 1973
"Als ik de voorpagina van mijn geboortedag bekijkt, valt me vooral op hoe de geschiedenis zich herhaalt. 'Wantrouwen tussen regeringsploegen verlamt de regering', een discussie over de toplonen bij RTT, de voorloper van Belgacom. En tot slot problemen in de Antwerpse haven. Dit zou even goed een voorpagina uit 2014 kunnen zijn. Al moet je het bezoek van prinses Anne dan wel vervangen door Kate Middleton en William, bijvoorbeeld (lacht)."

Sven Ornelis: "Dit zou even goed een voorpagina uit 2014 kunnen zijn."
PHOTO NEWS Sven Ornelis: "Dit zou even goed een voorpagina uit 2014 kunnen zijn."
KOS

Herman De Croo - 12 augustus 1937
"Op de geboortedag van mijn kinderen ben ik alle kranten gaan kopen, als aandenken voor later. Maar toen ik geboren werd, bestond dat gebruik nog niet. In 1937 was het al aan het rommelen in Italië en Duitsland: de voorbode van de Tweede Wereldoorlog. Alle ingrediënten waren aanwezig, en enkele jaren later ontplofte de bom helemáál. Dat mijn geboortekrant dus uitpakt met verontrustend nieuws uit Italië en Duitsland verrast me zeker niet. Het waren toen al moeilijke tijden."

Herman De Croo: "Op de geboortedag van mijn kinderen ben ik alle kranten gaan kopen, als aandenken voor later. Maar toen ik geboren werd, bestond dat gebruik nog niet."
belga Herman De Croo: "Op de geboortedag van mijn kinderen ben ik alle kranten gaan kopen, als aandenken voor later. Maar toen ik geboren werd, bestond dat gebruik nog niet."
KOS

Joke van de Velde - 28 december 1979
"Een communistische staatsgreep in Afghanistan en België dat uit de top 10 van rijkste landen dondert: niet meteen plezant nieuws zo op mijn geboortedatum (lacht). Maar ik lees ook dat er voor het eerst 1 miljoen honden waren in België: ik ben een hondenliefhebber, dus dat nieuws is mij op het lijf geschreven. Als kind heb ik 13 jaar lang een golden retriever gehad, Toska. Nu heb ik een Japanse hond; een Akita Inu die naar de naam Yoshi luistert."

Benieuwd naar wat er op jouw geboortedag gebeurde? Dat ontdek je HIER

Joke Van de Velde: "Ik lees dat er voor het eerst 1 miljoen honden waren in België: ik ben een hondenliefhebber, dus dat nieuws is mij op het lijf geschreven."
BELGA Joke Van de Velde: "Ik lees dat er voor het eerst 1 miljoen honden waren in België: ik ben een hondenliefhebber, dus dat nieuws is mij op het lijf geschreven."
KOSReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels