Al meer dan 1.000 bijbels ingezameld voor gedetineerden

.
iStock .
De Katholieke Kerk in Brussel heeft de voorbije maanden al meer dan 1.000 bijbels in 35 verschillende talen ingezameld voor gedetineerden. "Door onze inzamelactie kunnen veel mensen in de Brusselse gevangenissen voortaan ook het woord van God horen in hun eigen taal", zegt bisschop Jean Kockerols.

De Katholieke Kerk startte in samenwerking met de aalmoezeniersdienst van Brussel op Aswoensdag, aan het begin van de veertig dagen vasten, een bijbelactie voor gedetineerden. Het was de bedoeling om in de weken erna bijbels in zoveel mogelijk verschillende talen te verzamelen om die vervolgens te schenken aan mensen achter de tralies. 

Komend Pinksterweekend loopt de actie af, maar nu al heeft de kerk meer dan 1.000 bijbels in 35 verschillende talen ingezameld.

"Er zijn verrassend gevangenen die Jezus beter willen leren kennen en om een bijbel vragen", zegt bisschop Jean Kockerols. "De rooms-katholieke aalmoezeniersdienst in Brussel wil met de mensen achter de tralies een geloofstraject afleggen waarbij het bidden met een bijbel, liefst in ieders eigen taal, centraal staat."
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos beverke

  Michael Van Acker:De korans die zijn er al heel lang voor het idee bijbels te geven.

 • Patrick Weyers

  De koran zou daar veel meer succes hebben.

 • Bernd Vaes

  Goed zo, want het is bekend, dat gevangenen meer nood aan religie hebben.

 • Gustaaf Willems

  Als ze dan nog kunnen lezen

 • wim GEVAERT

  Ik heb hier nog 'god is not great' liggen van Hitchens en 'the God delusion' van Dawkins. Ik wil ze gerust bezorgen