Al honderd wetsvoorstellen neergelegd in nieuwe Kamer

De nieuwe Kamerleden hebben al een honderdtal wetsvoorstellen ingediend.
Photo News De nieuwe Kamerleden hebben al een honderdtal wetsvoorstellen ingediend.
De nieuwe Kamerleden hebben al een honderdtal wetsvoorstellen ingediend, met het oog op de start van de werkzaamheden in september. Vooral N-VA, cdH, DéFI en PS zijn productief, maar ook CD&V en sp.a hebben een hoop ideeën.

De onderwerpen zijn uiteenlopend. Zo heeft N-VA opnieuw haar voorstel ingediend over de huiszoekingen om te controleren op de migratiewetten. De partij wil ook meer mogelijkheden om de nationaliteit af te nemen in het geval van terrorisme.

PS heeft voorstellen ingediend over abortus, euthanasie, cannabis, sociale dumping en een minimumpensioen van 1.500 euro. cdH wil inzetten op de versoepeling van het ouderschapsverlof, een verplichte burgerschapsdienst en een belasting op grote internetbedrijven. DéFI wil dan weer een ontheffing uit de politieke rechten voor wie een inbreuk pleegt op de wetten rond racisme, discriminatie en negationisme.
22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gina duribreux

  bende zakkevullers moeten toch iets doen om hun geld zodus wat kunnen ze meer doen dan wetvoorstellen om bevolking vrijheid af te nemen en nog meer bestelen ven bevolking waneer komt de grootte besparing op de politiek zelf hoeveel wetvoorstellen gaan daar over politiek doen is verantwoordelijk zijn over geld en sparen niet over uitgeven wat je niet heb sukkelaars

 • Bruno Suykens

  Ondergang van een democratie? Zou een te veel aan nutteloze of niet toegepaste wetten samen met een teveel aan nutteloze, navelstarende politici twee oorzaken kunnen zijn.

 • Erik Desloover

  ondertussen gaat dit land de afgrond in , we worden het ontwikkelingsland van europa

 • Ronny Biesen

  Leuke voorstellen om de 11 miljard schuld op te drijven naar 22 miljard. Blijft men in Brussel zo dom?

 • Peter Janssen

  Weer honderd voorstellen erbij om de burgers legaal te kunnen bestelen, criminelen vrij te kunnen pleiten en hun gegraai veilig te stellen.