Al derde dag op rij staking bij bpost: meer dan 90 procent van de postbodes staakt

Photo News
Er wordt vandaag opnieuw gestaakt bij bpost, ditmaal door de postbodes. Het is al de derde dag op rij dat het werk wordt neergelegd bij het postbedrijf.

De staking is gericht tegen onder meer de werkdruk en het personeelstekort bij bpost. Bij de postbodes was de stakingsbereidheid alvast hoog. Meer dan negentig procent van de postbodes zou staken, aldus goed ingelichte bron.

Directie en vakbonden bij bpost zaten gisteren de hele dag samen. Daarbij werden “belangrijke en zeer concrete” voorstellen op de tafel gelegd, klonk het nadien in koor. De voorstellen worden nu geëvalueerd en er is een nieuwe vergadering gepland op maandagochtend. Ook maandag en dinsdag wordt normaal nog gestaakt.

Als gevolg van de actie is er vandaag impact op de bedeling van brieven en pakjes, bevestigt bpost. Die impact verschilt van regio tot regio. 
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pascal De Groote

  @Joan Lute Klopt zie maar eens de beurswaarde dalen gemakkelijke overname kandidaat nu voor buitenlandse spelers en poef terug een Belgische bedrijf in buitenlandse handen.

 • Marc Statham

  Helene Van der Heyden, nu ze zo een massa gaan moeten verwerken na die staking zal er hier en daar wel veel post in een afvalcontainer of terechtkomen ,om alles makkelijk te kunnen inhalen.

 • Marc Statham

  Piet Flament, niet iedereen is zo dom om het dubbele te betalen aan de zakkenvullers van hier.

 • Dominik Martens

  De situatie bij post nl is nog veel erger. De postbedelers daar worden betaald per afgeleverd pakketje. Dus niemand thuis is geen geld.

 • Gino Denil

  Een werknemer die van Bpost bij PostNl gaat werken verbetert zich niet. Niet qua arbeidsomstandigheden en niet qua verloning. Vier seconden om een pakje te sorteren, 15 per minuut of 900 per uur. En voor de bedeling in het statuut van schijn zelfstandige, in Nederland zzp genoemd. Ook daar wordt dus gestaakt. Vorig jaar nog in november en dit jaar in september.