Al bijna tweeduizend vaders vragen ouderschapsverlof voor zelfstandigen aan

Al bijna 2.000 zelfstandige jonge vaders hebben betaald vaderschapsverlof aangevraagd.
Thinkstock Al bijna 2.000 zelfstandige jonge vaders hebben betaald vaderschapsverlof aangevraagd.
Bijna tweeduizend zelfstandige jonge vaders hebben betaald vaderschapsverlof aangevraagd, nu ze daar sinds mei recht op hebben. Dat schrijven de kranten van Sudpresse vandaag. Een duizendtal van hen heeft ook al vaderschapsverlof kunnen opnemen.

Sinds 1 mei hebben zelfstandige ouders of meeouders recht op een vaderschapsverlof van tien dagen. Ze moeten dat verlof binnen de vier maanden na de geboorte opnemen. 

Sindsdien dienden bijna 2.000 vaders en toekomstige vaders een aanvraag in om van de maatregel te kunnen genieten. Die laat hen toe het gezinsleven en de professionele verplichtingen beter te combineren, aldus de bevoegde minister Denis Ducarme (MR). 

Hij diende vrijdag op de ministerraad een ontwerp van koninklijk besluit in, om de toegangsvoorwaarden en betalingsprocedure van het vaderschapsverlof te preciseren.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • leen hanssens

  Vaderschapsverlof? De vader zal nogal pijn geleden hebben bij de bevalling. Wie gaat dit betalen?

 • Ann Verschueren

  Blijft al eender, zelfstandige of werknemer, waarvoor heb je nu 10 dagen nodig na een geboorte? 5 dagen is toch meer dan genoeg om alles administratief in orde te brengen en dan is de moeder ook al terug thuis. We hebben het lang moeten doen met 3 dagen en dat was genoeg.

 • JAN krommentak

  mooi maar waar komt al dat geld vandaan vroeger hadden wij recht op 3 dagen en dat was het nu is men maanden betaald thuis !

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  En gelijk hebben ze. Opstrijken die premie. En dan doorwerken natuurlijk. Een zelfstandige is nooit klaar.

 • Patrick Weyers

  Als voltijds zelfstandige kan ik mij niet inbeelden dat ik 10 dagen de keet sluit. Zelfs als ik ziek ben doe ik door.