Al bijna familieruzie na wilde trouwstoet: "Wegpiraten waren vrienden bruidegom"

RV
De familie E. uit Borgerhout is niet te spreken over de wilde trouwstoet in dure wagens die zaterdag voor opschudding zorgde op de Turnhoutsebaan. "Die wegpiraten waren vrienden van de bruidegom uit Lokeren", zegt de familie van de bruid.

Vrijdag had de familie uitgebreid het huwelijk van één van de dochters gevierd in een feestzaal in Hoboken. Een dag later werd de kersverse bruid thuis in Borgerhout opgehaald door haar man en zijn vrienden. Een oom van de bruid: "Die mannen hadden dure wagens gehuurd om het koppel naar Lokeren te brengen voor het feest van de familie van de bruidegom. Hier op straat bleef alles rustig. Maar dan zijn ze als gekken richting Turnhoutsebaan vertrokken."Gerespecteerde familie

De familie van de bruid zit erg verveeld met de commotie. "Mijn vader was razend toen hij 's avonds die filmpjes over de trouwstoet zag", zegt een broer van de bruid. "Wij zijn in Borgerhout een gerespecteerde familie. Het eerste huwelijk in ons gezin is nu overschaduwd door deze wilde trouwstoet."

De vrienden gingen in hun gehuurde Porsche, BMW's en Mercedes tekeer als reden ze op een racecircuit. Huilende motoren, rokende banden en gevaarlijk bochtenwerk, tot op de voetpaden toe. Toeschouwers belden de politie. De stoet werd enkele straten verder klemgereden. Twee mannen werden gearresteerd. Eén van hen had geen geldige verblijfspapieren, de andere had nog twee jaar celstraf openstaan.

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageerde dit weekend al op de filmpjes: "Ik heb er steeds op gehamerd dat er in Antwerpen geen plaats is voor gevaarlijk en asociaal rijgedrag. Vandaar dat de politie nu zo kordaat en uiterst professioneel heeft ingegrepen."
150 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • ANN LIMBOS

  Heeel chique familie's zo te zien!

 • Luiza Dieryckx

  Als je zo gerespecteerd bent-zoals ze zeggen- dan heb je niet zulke familie of vrienden.

 • Lilianne Van Neylen

  Onze overheid weet in de verste verte niet welk krapuul zich hier vrij in dit land beweegt. Geld hebben ze blijkbaar genoeg, geldige papieren niet nodig, en straf uitzitten is om te lachen! Dat is alleen voor de Belg met een gewoon inkomen uit werk! Straffeloosheid en profiteren van onze duur betaalde belastingen is schering en inslag. Goed gewerkt van deze regering!

 • Karl Huysmans

  Niets dan miserie met dat ras.

 • Daniel Benjamin

  Mja, deze mensen zouden andere trouwpartijen die niet zo talrijk uitvallen, kunnen opsmukkem met toeters en doughnuts, verwittig de politie en vraag bvb toestemming om een gayparade te organiseren, kandidaat toeteraars zullen wel komen. Voetbalsupporters komen zo ook aan hun trekken zonder matchdag, iedereen gaat heel blij zijn. De mogelijkheid om boetes te geven is er.