Al 81.372 boetes uitgeschreven voor inbreuken op lage-emissiezone in Antwerpen

Een bord geeft aan dat voertuigen een lage-emissiezone binnenrijden.
BELGA Een bord geeft aan dat voertuigen een lage-emissiezone binnenrijden.
In Antwerpen zijn vorig jaar 81.372 boetes uitgeschreven voor inbreuken op de lage-emissiezone. Het gaat dan om oude en vervuilende dieselwagens, die zonder toelating in de zone rondreden. Dat blijkt uit cijfers die VTM NIEUWS opvroeg.

"Nu heb je natuurlijk een nieuwe regel, waarbij mensen hun auto in orde moeten zetten", zegt schepen van Leefmilieu Nabilla Ait Daoud aan VTM NIEUWS. "We zien dat mensen dat doen en dat ze de regels respecteren."

Het merendeel van de boetes werd uitgeschreven voor voertuigen met een Belgisch kenteken, zij zijn ook verantwoordelijk voor 94 procent van de voertuigbewegingen binnen de zone, laat Ait Daoud weten.

Gerespecteerd

Nog maar één procent van de autobestuurders is niet in orde met zijn of haar wagen en 1,3 procent heeft een tijdelijke toelating, waarmee ze toch nog in de zone mogen komen. "We zien dat de lage-emissiezone gerespecteerd wordt", klinkt het nog.

De lage-emissiezone in Antwerpen werd in februari vorig jaar ingevoerd. Sindsdien is de uitstoot van roet met een derde gedaald.
183 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Phil Bijnens

  En wat met de cruiseboten ??

 • Mario Bocque

  Straks moet ge nog een stapbewijs halen om op de stoep te mogen lopen. Tegenwoordig staat op elke hoek van de straat een camera. Nu moeten ze ons alleen nog chippen en een barcode op onze arm tatoeëren en het is compleet. Is dat wel conform de bescherming van de privésfeer ? Ik dacht dat de straten eigendom van de gemeenschappen waren. Maar hier worden ze gebruikt om ons te melken.

 • Jan vansegbroeck

  ik heb gehoord dat het fijn stof omhoog gegaan was ipv gedaald wie moet je geloven van die zakkenvullers allemaal dezelfde openheid alleen in antwerpen niet wie verdient wat ??????? mister nva

 • Mario Bocque

  Ik begrijp niet dat er zoveel mensen willen bedot worden. Ik breng zeker geen stem meer uit op de Sossen, NVA of wat nu in de regering zit. Dat is zeker.

 • van roy jozef

  als gepensioneerde weet ge voor wie ge NIET moet stemmen in 2019.