Al 12.123 parkeerboetes in Antwerpen sinds nultolerantie

BELGA
Twee maanden nadat het Antwerpse stadsbestuur een nultolerantie voor asociaal rijgedrag had aangekondigd, zijn er al ruim 12.000 GAS-boetes voor foutparkeren uitgeschreven. Dat meldt Gazet van Antwerpen vandaag.

Vooral op de Turnhoutsebaan in Borgerhout werden bestuurders op de bon geslingerd voor dubbelparkeren en parkeren op een gehandicaptenplaats, zo blijkt uit de eerste cijfers.

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) noemt de cijfers hallucinant. "Ze geven de schaal van het probleem weer. We moeten dringend naar een mentaliteitswijziging", vindt hij.

De Wever had de verhoogde inzet midden juni aangekondigd. Zowel de politie als de parkeerwachters van parkeerbedrijf GAPA kregen de opdracht om extra in te zetten op asociaal en onveilig gedrag in het verkeer.

Dankzij een wijziging in de GAS-wetgeving moeten de processen-verbaal ook niet langer via het parket passeren en kan de stad de boetes zelf innen. Toch beklemtoont De Wever dat het niet gaat om een nieuwe manier om de stadskas te stijven. "In zijn totaliteit kost het GAS-systeem ons nog altijd meer dan het opbrengt", zegt hij.