Al 100 miljoen euro zwart geld aangegeven dit jaar

Foto ter illustratie.
ANP XTRA Foto ter illustratie.
Dit jaar zijn al 127 dossiers ingediend voor fiscale regularisatie. Die zijn goed voor een aangegeven bedrag van 109 miljoen euro. Dat meldt De Tijd vandaag.

Daarmee komt de teller van de vierde regularisatieronde, die in 2016 startte, al op 1,2 miljard aangegeven zwart geld. Dat leverde de fiscus tot 378 miljoen euro aan boetes en heffingen op. Dat bedrag kan nog stijgen, want niet alle dossiers zijn al verwerkt.

Tijdens de vorige drie regularisatierondes, die plaatsvonden in 2004 en tussen 2006 en 2013, werd voor 13,6 miljard euro zwart geld aangegeven. Dat leverde de schatkist toen 3 miljard euro op. De huidige regularisatieronde voor Vlaamse belastingen loopt tot eind 2020, voor de federale is er geen einddatum voorzien.

Regulariseren enige optie

Nu er internationaal meer gegevens worden uitgewisseld, vrezen veel Belgen dat hun fiscale zonden nog boven water komen, schrijft de krant. Ook Belgische banken nemen geen geld meer aan waarvan de afkomst niet kan bewezen worden, zodat regulariseren vaak nog de enige optie is.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gina duribreux

  vertelm me nu eens als politiekers je steenrijk wordt zonder verantwoordelijkheid en als je beeetje fofellen nooit wordt 1eurocent teerug betaald dit moet toch allemaal eens goed doorlicht worden en dit moet dringen gebeuren zeker van die oude garde triestig te zien hoe ze geld over de belken gooien zonder controle

 • gina duribreux

  en hoeveel van de politiek zat dar bij want wie kan meer zwart verdienen dan die manen op ieder aankoop kan er verdien worden of is er zero van hun worden deze wel eens van dit bij bekeken van klein de groot ze zouden daar wel eens heel veel kunen rapen

 • magda de munck

  Wettige zelfverdediging noem ik dit.

 • Peter Tijdgad

  Het kan nog meer bij de rijke !

 • gustaaf carpels

  Dat zullen geen gewone werknemers zijn maar leden van unizo en het VBO.