Air Belgium krijgt Waalse lening van 4 miljoen euro

BELGA
De Waalse investeringsmaatschappij Sogepa heeft een lening van 4 miljoen euro voor de luchtvaartmaatschappij Air Belgium goedgekeurd. Dat werd bij Sogepa vernomen.

Air Belgium heeft het financieel niet gemakkelijk sinds de lijnvluchten tussen Charleroi en Hongkong werden opgeschort. Dat kwam door een geschil met de Chinese touroperatoren onder leiding van UTour waarmee de maatschappij samenwerkte. De route zou rond april volgend jaar heropgestart worden.

Sinds de stopzetting van de enige lijnverbinding voert Air Belgium alleen vluchten uit voor andere maatschappijen, zoals TUI fly en Air France. Maar de frequentie daarvan is de voorbije weken gedaald. Het winterseizoen is altijd kalmer dan het zomerseizoen in de luchtvaart. Momenteel is nog maar één van de vier vliegtuigen actief, voor British Airways. Maar de vaste kosten voor de toestellen en het personeel blijven uiteraard doorlopen.

Om de ergste nood te lenigen, heeft de raad van bestuur van Sogepa het licht op groen gezet voor een lening van 4 miljoen euro.

"Air Belgium concentreert zich op de tevredenheid van zijn klanten (vluchten voor andere maatschappijen) en op zijn toekomst. De plannen blijven ongewijzigd", is het enige wat men bij de maatschappij kwijt wil. 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • victor vandesande

  Ik vrees dat dit het begin van het einde is

 • Ronny Biesen

  Geld genoeg toch om aan bedrijven te geven, maar voor de burger is er niks. Die mogen dat allemaal betalen

 • mario de clercq

  Waalse lening met Vlaams geld

 • Tim Verhulst

  Dit eindigt met een faillissement en 4 miljoen dat de belastingbetaler zal kwijtspelen. Hoe komen ze erbij dat Chinezen out of the blue ineens allemaal naar België willen reizen? Naar Charleroi? Of Belgen naar China? Dat ouderwetse logo, dat KLM achtinge kroontje, die 4 onzuinige A330s, een link business plan met Chinezen dat na een maand al uit elkaar spat?? Ik vrees dat dit gebeurd op zijn Waals ... amateuristisch en met steun van de overheid.

 • Jef Heffens

  Air Belgium is een Chinees bedrijf en Wallonië gaat met de broek op de knieën voor de Chinese overheidsinvesteerder. China zoekt de zwakke schakels in Europa on Europa van binnenin te vernietigen. verbijsterend. Paul Magnette van de PS zal wel weer ergens een lintje doorknippen.