Agressieveling krijgt 2,5 jaar cel voor verkrachting van ex-vriendin

THINKSTOCK
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 33-jarige man uit Borsbeek veroordeeld tot dertig maanden cel en 600 euro boete. Hij had zijn ex-vriendin verkracht en zich agressief gedragen tegenover een ander ex-liefje en zijn ex-vrouw.

In oktober 2012 was het tot een breuk gekomen tussen de beklaagde en zijn vriendin. De vrouw deed op 8 november 2012 aangifte van verkrachting. Ze vertelde de politie dat haar ex een dag eerder was langsgekomen. Hij had zich agressief gedragen en haar verkracht.

De beklaagde ontkende en beweerde dat hij zijn ex sinds hun breuk niet meer gezien had. De aangetroffen spermasporen stemden echter overeen met zijn DNA. De rechtbank vond de verkrachting dan ook bewezen, maar sprak hem wel vrij voor het bedreigen en slaan van zijn ex en het vernielen van haar auto, bij gebrek aan bewijs.

Op 1 januari 2013 trokken een andere ex-vriendin en zijn ex-vrouw naar de politie. Hij was hen in de oudejaarsnacht gevolgd met de wagen en wilde met zijn ex-vriendin praten. Toen ze weigerde, probeerde hij haar in de auto te sleuren. Zijn ex-vrouw belde de politie en kwam de andere vrouw te hulp, maar werd door de beklaagde geslagen en aan de haren getrokken.

Ook die feiten vond de rechtbank bewezen. De man was hiermee niet aan zijn proefstuk toe: hij werd al eens veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan twee jaar effectief, voor drugsfeiten.