Agressieve man steekt collega in aangezicht omdat sleutel niet werkt

thinkstock
Een man die zijn collega in het aangezicht had gestoken met een mes, is door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van één jaar. Aanleiding voor die agressieve daad was een discussie over een slecht werkende sleutel. De verdachte, E.A., was eerder al veroordeeld voor gelijkaardige feiten en kwam niet opdagen voor zijn proces. De rechtbank beval dan ook zijn onmiddellijke aanhouding.

De feiten op 12 september vorig jaar plaats, op het bedrijf in Zaventem waar beide mannen werkten. Het gaat om een bedrijf waar mensen die met het vliegtuig op reis willen, hun wagen kunnen parkeren en vervolgens met een shuttle naar de luchthaven gebracht worden. Het slachtoffer werkte er aan de receptie terwijl E.A. met één van de shuttles reed. Omdat de sleutel van zijn bus niet goed werkte, ging E.A. verhaal halen bij zijn collega aan de receptie. Eerst dreigde hij ermee ervoor te zorgen dat diens collega zijn job zou verliezen maar vervolgens haalde hij uit met een mes.

Het slachtoffer werd geraakt in het aangezicht en verwittigde de politie maar toen die toekwam probeerde E.A. nog te doen alsof er niets aan de hand was. Hij zette zijn collega zelfs onder druk om te verklaren dat die zichzelf bezeerd had met een nietjesmachine. Pas toen het slachtoffer apart verhoord werd, durfde hij zijn verhaal te doen. Dat verhaal werd ook bevestigd door de beelden van de bewakingscamera's in het bedrijfsgebouw.