Agressieve man belaagt twee buschauffeurs en controleur in Antwerpen

(archieffoto)
belga (archieffoto)
In de Antwerpse wijk Linkeroever is vanochtend een man gearresteerd nadat hij drie medewerkers van De Lijn - twee buschauffeurs en een controleur - had aangevallen in de Victor de la Montagnestraat. Dat meldt de lokale politie. 

De partner van de man was samen met haar kind op een bus ten val gekomen en lichtgewond geraakt toen de buschauffeur een noodstop maakte. De man kon dat blijkbaar niet verkroppen en kwam vanuit de buurt aangesneld om verhaal te halen.

De agressieveling zou de buschauffeur in kwestie een duw hebben gegeven, waarna de chauffeur van een bus die daarachter stilstond tussenbeide kwam. Die tweede chauffeur kreeg één of meerdere slagen te verwerken. Er raakte ook nog een controleur van De Lijn betrokken, en ook die deelde in de klappen. 

De belager vluchtte te voet weg, maar kon even verderop in de Ernest Claesstraat worden gevat. Geen van de slachtoffers raakte ernstig gewond.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk depuydt

  zullen weer pannenkoeken geweest zijn die buschauffeurs !

 • jan pootemans

  Was geen belg.

 • Karel Mec

  AUTOCHTOON of weeral zo een culturele verrijking?

 • Arthur Houben

  Als je gewend bent om telkens de schuld op anderen te steken...tja, dan is vallen door een noodstop inderdaad een aanleiding om de chauffeur aan te vallen...psychiatrisch geval zoals steeds...

 • Glenn Ohst

  9/10 zal de chauffeur ook te snel hebben gereden zoals meestal bij de lijn