Agressieve fietser valt politie aan met keukengerei in Antwerpen

Illustratiefoto.
iStock Illustratiefoto.
De lokale politie van Antwerpen heeft gisterenavond een 33-jarige fietser gearresteerd die agressief reageerde tijdens een controle. Voordat de man kon worden tegengehouden, vluchtte hij een snackbar in en ging hij de agenten te lijf met keukengerei.

De politie had gezien hoe de fietser het rode licht genegeerd had, toen hij vanuit de Helmstraat de Turnhoutsebaan op reed. De man werd aan de kant gezet, maar voor de agenten hem konden aanspreken, zette hij het op een lopen. Zijn fiets liet hij achter.

De politie zette de achtervolging in. Met de hulp van enkele voorbijgangers vonden de agenten de man terug in een snackbar, waar hij zich had verschanst in de keuken. Hij kwam even later naar buiten en viel de politiemensen aan met verschillende voorwerpen die hij daar verzameld had. 

De dertiger werd uiteindelijk overmeesterd, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Een van de inspecteurs liep verwondingen op en moest voor verzorging naar het ziekenhuis. De agressieve fietser werd naar het cellencomplex aan de Noorderlaan gevoerd. Ook tijdens de rit daarnaartoe bleef hij zich fysiek en verbaal agressief gedragen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Arthur Houben

  Gelukkig was het geen verkeersdispuut met een burger, dan hadden we weer kunnen lezen dat er een dode gevallen was!

 • Frank Van den Bulck

  Ach, hij was maar een beetje "verward"

 • Jos Vervoort

  En het woord van het jaar is: verward.

 • Willy CAUBERGS

  Weer eentje die geen kansen heeft gekregen of psychische problemen ?? Maar de criminaliteit is gedaald hoor, word niet in de statistieken opgenomen !!

 • stefan crama

  Als die man zo reageert op een gewone controle ;wat moet het zijn als hij iets misdaan heeft en dan de politie te lijf gaat. Mogen we ook de herkomst kennen van die woesteling.