Agressieve bestuurder slaat twee agenten werkonbekwaam

belga
Twee agenten van de lokale politie Zennevallei (Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw) zijn werkonbekwaam na een confrontatie met een agressieve bestuurder, afgelopen nacht in Sint-Pieters-Leeuw. Dat meldt de politie Zennevallei vandaag. De agressieveling kon opgepakt worden en kreeg meteen een dagvaarding voor de Brusselse correctionele rechtbank. 

De jongeman trok afgelopen nacht omstreeks 4 uur de aandacht van een politiepatrouille toen hij zonder lichten reed. De agenten merkten bovendien op dat het voertuig over de weg zwalpte en dat de richtingaanwijzer de hele tijd bleef knipperen zonder dat de bestuurder een manoeuvre uitvoerde. Toen de agenten de wagen deden stoppen, reageerden zowel de bestuurder als zijn passagiers meteen agressief. De passagier die naast de bestuurder zat en de drie dames op de achterbank stapten uit en stelden zich verbaal en fysiek agressief en dreigend op alvorens op de loop te gaan. 

De achtergebleven bestuurder wekte een zeer bezeten indruk en weigerde te kalmeren, ondanks verschillende aanmaningen van de politie. De man probeerde zelfs nog weg te rijden, waarop de agenten hem probeerden in te rekenen. Dat ging niet zonder slag of stoot, de jongeman deelde verschillende vuistslagen uit en probeerde te vluchten. Uiteindelijk konden de agenten hem overmeesteren, met behulp van een tweede ploeg.

De jongeman werd overgebracht naar het ziekenhuis voor controle, waar bleek dat hij onder invloed was van drugs, en vervolgens opgesloten in afwachting van zijn verhoor. Bij controle bleek dat hij geen onbekende is voor het gerecht. Het parket Halle-Vilvoorde heeft hem intussen gedagvaard voor de zitting van de Brusselse correctionele rechtbank van Brussel op 30 mei 2018. 
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert DE REU

  Welke ernstige verwondingen hebben die agenten dan wel opgelopen, dat ze beiden werkonbekwaam zijn, blauw oog misschien, je hoort tegenwoordig niet anders meer dan agenten werkonbekwaam.

 • Daniël Gyssens

  En hij was al bekend !t'Is geworden alsof ze precies familie oppakken .Zo goed kennen ze mekaar al die boeven en de politie.

 • Johan Emmers

  Valt het niemand op dat zelfs de voornaam van die man niet vermeld wordt ? Ze durven niet want dan wordt de origine van die man duidelijk !

 • Patrice Haemers

  Ben erg nieuwsgierig naar zijn straf als het al dan niet op een procedurefout zal uitdraaien.

 • fecso salomon

  mede dankzij Tobback is de rijkswacht ter ziele gegaan. mvg.

Video