Agressieve bestuurder haalt krik boven en slaat buschauffeur een hersenschudding

Archieffoto.
Photo News Archieffoto.
Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is vandaag een man verschenen die zich moest verantwoorden voor vernielingen, slagen en verwondingen en kwaadwillig belemmeren van het verkeer. Hij sloeg een buschauffeur een hersenschudding omdat die hem zou uitgedaagd hebben. Het parket vroeg een celstraf van 18 maanden, eventueel met uitstel.

Imad T. stond met zijn wagen aan de verkeerslichten toen hij vond dat een buschauffeur van De Lijn niet snel genoeg was doorgereden bij het groene licht, waarop hij hem de middelvinger gaf. De man reed vervolgens voor de bus uit. Toen de bus hem wilde voorbijsteken, week de man uit naar dezelfde kant. Daarom maakte de bus een beweging in de andere richting, wat ook de bestuurder weer deed. 

Krik

Plots stopte de wagen zeer bruusk waardoor de bus hem niet meer kon ontwijken en het tot een aanrijding kwam. Daarop stapte de bestuurder van het voertuig uit en ging verhaal halen bij de buschauffeur. Hij sloeg de ruit van de bus in en probeerde daarna de deur te openen. Toen dat mislukte, haalde hij een krik uit zijn wagen en forceerde de deur. Daarna kreeg de buschauffeur een pak slaag, met onder meer een gescheurde oorlel en hersenschudding tot gevolg. De man was 25 dagen werkonbekwaam.

Volgens de verdediging van T. is hij niet bewust in de remmen gegaan. Meester Thiebaut vroeg dan ook de vrijspraak voor het kwaadwillig belemmeren van het verkeer. Het parket vraagt 18 maanden cel, eventueel met uitstel. De rechtbank vonnist op 4 oktober.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lois Verdonk

  Kunnen ze deze arme man niet met rust laten en zich beperken tot het vervolgen van S&V ?

 • Marc De Vos

  Natuurlijk is dat remmen bewust. Wie verdedigd dat crapul eigelijk ??

 • Freddie Lamers

  De lontjes zijn vandaag de dag bij sommige mensen wel heel kort.

 • Luc Cuypers

  Voilla , hier zijn we weer …….. ik heb nét gereageerd op een vorig gelijkaardig feit (dat waarschijnlijk niét zal verschijnen) , en het is weeral van dat ! Laat ze maar vlug vrij onder voorwaarden , of geef een enkelbandje ….. tot vroeg of laat iets gebeurd met één van onze "leiders" !

 • sylvain vlerick

  Niet bewust in de remmen gegaan ? Hoe ver mogen advocaten hun leugens eigenlijk drijven ???