Agenten vuren nadat ze bestelwagen met dertig migranten onderscheppen op E34 in Lille

Illustratiefoto.
photo_news Illustratiefoto.
De federale wegpolitie heeft gisteravond omstreeks 22.30 uur op de E34 in Lille, in de Kempen, een bestelwagen onderschept met dertig migranten aan boord. Het gaat om mensen uit Irak, Iran en Afghanistan. De bestuurder en passagiers sloegen meteen op de vlucht, bevestigt woordvoerder Peter De Waele een bericht van VRT Nieuws. De twee zouden nog altijd spoorloos zijn.

De politie vond de bestelwagen verdacht omdat die erg laag tegen de grond hing. Bovendien staat de route bekend voor drugs- en mensenhandel. Toen de politie de bestelwagen wilde doen stoppen, sprongen de bestuurder en zijn passagier uit het nog rijdende voertuig en sloegen op de vlucht. De bestelwagen bolde nog voort en ging daardoor bijna van de weg af. In de bestelwagen zaten maar liefst dertig mensen op elkaar gepakt.

Toen de politie de deuren opende, ontstond er tumult en keerde de massa zich tegen de twee agenten. Er moest zelfs een waarschuwingsschot - een schot in de lucht - worden gelost, bevestigt De Waele. Na versterking van andere politieploegen konden de migranten meegenomen worden voor verhoor.
36 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Vanachter

  Dat samen bij zijn leden nu eens geld ronselt om die vluchtelingen te herbergen en te voorzien van eten, kleding en al hetheen die mensen nodig hebben. Ik vrees dat het even stil zal blijven.

 • armi gaston

  En waarom mogen ze niet naar het VK? Wat is Engeland meer dan de andere lidstaten? Laat ze toch de oversteek doen

 • alois philipsen

  Oei, nu gaat ge ene Calvo weer horen dat politie weeral fout is en niet mag schieten mogen enkel schieten met speelgoed revolvertjes.

 • Arthur Houben

  Mensen, politici en hoog opgeleide 'intellectuelen' lezen hln immers niet in hun ivoren torens, dat merk je aan hun media goed-nieuwsshows toch? Het kan hen geen barst schelen zolang ze er zelf geen last van hebben en onze pensioenen gebruiken om economische illegalen een beter leven te geven.

 • Gerry Cle

  Sommige hier hebben nog altijd niet door dat het gaat om transit migranten die naar het VK willen. Ze begrijpen ook niet dat mensen, opeengepakt in een bestelwagen waarvan de chauffeur gevlucht is, in paniek kunnen raken. Hopelijk zijn ze zo verstandig om in België asiel aan te vragen. Vluchtelingen uit Irak, Iran en Afghanistan worden door Francken bijna ALTIJD aanvaard.