Agenten verwond bij schietpartij in Jalhay: verdachte opgepakt

Photo News
Woensdag is een man opgepakt die ervan verdacht wordt een van de betrokkenen te zijn bij een auto-achtervolging en schietpartij met de politie op 14 oktober op de E42 ter hoogte van Tiège (Jalhay), nabij Spa. Dat meldde RTL Info gisteravond. De man is gekend van zware misdaadfeiten, vooral dan in het Brusselse. Desgevraagd kon het parket van Verviers de info vandaag niet bevestigen. 

In de nacht van 13 op 14 oktober wou de politie van de zone Vesdre een voertuig controleren. De bestuurder vluchtte weg in de richting van Spa, terwijl de agenten vanuit de wagen werden beschoten. Op de autoweg E42 kwam het tot een achtervolgingsrace, waarbij de auto in Tiège de afrit van de autostrade nam. Daar kwam de gealerteerde politie van de zone Fagnes in actie. De vluchtauto werd klem gereden, maakte rechtsomkeer en reed opnieuw de autostrade op - tegen de richting. In de hoek gedreven, verlieten de inzittenden hun vluchtauto. Zij wisten evenwel te ontsnappen. 

Bij de achtervolging liepen twee agenten verwondingen op.
Volgens RTL Info zaten drie zwaarbewapende mannen in de vluchtauto. Een van hen werd woensdag opgepakt en is gekend voor zware misdaadfeiten.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Baudart Marc

    Goed gewerkt van de speurders er is al 1 van hen opgepakt de anderen zullen snel volgen . Zoiets doe je niet ongestraft.

  • geert vingerhoets

    de daders zullen zeker wel gekend zijn bij justitie durft men ook te zeggen hoeveel van de drie daders er vervroegd de gevangenis hebben mogen verlaten wegens goed gedrag of andere onzin

  • maurice snelders

    Niet te geloven dat die gangsters WEER kunnen ontsnappen...