Ga naar de mobiele website
^ Top

Agenten drie keer langer thuis na agressie

De incidenten in Borgerhout doen het tegendeel uitschijnen, maar agenten worden de laatste jaren ietsje mínder vaak aangevallen.
Photo News De incidenten in Borgerhout doen het tegendeel uitschijnen, maar agenten worden de laatste jaren ietsje mínder vaak aangevallen.
Terwijl het aantal gevallen van agressie tegen politiemensen de voorbije jaren licht is gedaald, is het aantal dagen arbeidsongeschiktheid na dergelijke aanvallen verdrievoudigd. Dat blijkt uit cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon.

De incidenten in Borgerhout doen het tegendeel uitschijnen, maar agenten worden de laatste jaren ietsje mínder vaak aangevallen. In 2013 werden nog 512 incidenten geteld, in 2014 steeg dat tot 544, om in 2015 te zakken naar 511 en vorig jaar uit te komen op 509. Tegelijk is het aantal dagen arbeidsongeschiktheid na geweld verdrievoudigd, van 2.936 in 2013 tot 9.049 in 2016. Minister Jambon (N-VA) wijt deze forse stijging aan "feiten van terrorisme", maar geeft tegelijk toe dat "agressie tegen agenten een probleem blijft".


Filip Dewinter (Vlaams Belang), die de cijfers opvroeg, pleit voor een nultolerantie, maar die ís er volgens Jambon al. "In principe seponeert het parket géén dossiers van geweld tegen politiemensen - en terecht." (ARA)

Meer over9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • patrick mostin

  Overal zitten profiteurs

 • dany Dany Herman

  Kosten voor 110 procent verhalen op daders en waarom 110 procent die 10 procent is om zaken waar dader niet gevat wordt te compenseren

 • Eduardo Van hoyweghen

  Die agenten hebben groot gelijk dat ze er het maximum uit halen,zie het als een vorm van protest t.o.v de magistratuur.

 • juul kabas

  Sylvain, idd en voer ze vooral uit. Wat heeft het zin om een jaar bak te geven als ze straks terug rondlopen?

 • Daniel Corstjens

  Allé,bij ons op het werk een been breken of iets dergelijks dan ben je de dag erop terug en krijg je aangepast werk! Ze komen ons zelfs met de taxi halen aan huis!

Meld een bug