Agenten die onschuldige chauffeurs zouden beroofd hebben ontkennen alles

Illustratiebeeld.
belga Illustratiebeeld.
De twee inspecteurs van de politie Brussel Hoofdstad-Elsene die minstens twee overvallen zouden gepleegd hebben, zijn dinsdagnamiddag voor de Brusselse raadkamer verschenen. Daar hebben hun advocaten om de vrijlating van de twee gevraagd. De twee politie-inspecteurs ontkennen alle tenlasteleggingen. De beslissing van de raadkamer zal ten vroegste dinsdagavond en mogelijk pas woensdag gekend zijn.

De 2 agenten, Chiel C. (26) en Nicolas P. (24), zouden op 10 en 20 december vorig jaar 2 overvallen gepleegd hebben. Die 2 dagen zouden ze telkens een wagen tegengehouden hebben op de Brusselse ring, onder het mom van een controle, en de inzittenden beroofd hebben van hun geld. Op die manier zouden ze 5.300 euro buitgemaakt hebben.

Eén van de slachtoffers diende klacht in bij de lokale politie van Vilvoorde-Machelen, waarna de 2 agenten werden opgespoord. Op zondag 24 april werden ze door de onderzoeksrechter aangehouden en in verdenking gesteld voor bendevorming en diefstal met geweld, met de verzwarende omstandigheid dat ze dit deden als openbaar ambtenaar.

"Onze cliënten geven toe dat ze die controles hebben uitgevoerd, maar betwisten dat ze daarbij ook maar iets gestolen hebben", zegt Marijn Van Nooten, advocaat van Nicolas P. "Er moet in de zaak nog heel wat onderzocht worden, maar de vraag is of het noodzakelijk is dat deze twee mensen in afwachting van die onderzoeken in de cel blijven."

"Onze cliënten geven toe dat ze die controles hebben uitgevoerd, maar betwisten dat ze daarbij ook maar iets gestolen hebben"