Agent uit 'Alloo bij de Wegpolitie' verduistert voor minstens 17.500 euro boetes

Agent Hans V.A. (46) aan de zijde van Luk Alloo.
VTM Agent Hans V.A. (46) aan de zijde van Luk Alloo.
Hans V.A. (46) van de Antwerpse wegpolitie riskeert 6 maanden cel, omdat hij jarenlang het geld van boetes die cash geïnd werden, in zijn eigen zak heeft gestoken. De Turnhoutenaar speelde een rol in de VTM-reeks 'Alloo bij de Wegpolitie'.

Eind 2015 startte het onderzoek, toen V.A. aangifte deed van het verlies van boeteboekjes. Er volgde een intern onderzoek. Uit controle van de boeteboekjes die hij nog op zak had, bleek dat hij in totaal voor 17.529 euro had verduisterd. Boetes die vooral afkomstig waren van buitenlanders truckers die tijdens controles tegen de lamp liepen. "Mogelijk gaat het dus nog over een veel groter bedrag", stelt de aanklager.

De veertiger bekende de feiten en had financiële problemen. Het geld heeft hij intussen wel terugbetaald. Vonnis op 7 juni.
74 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jack Vanderveen

  3500 euro is 2jr cel, 17.500 euro DUS 10jr cel.

 • P DG

  Nogthans had hij de dikste nek!je ziet wat ervan komt om in het crimineel milieu te werken,och ja de politiekers zijn niet beter hoor???

 • Wes Bartholomees

  Ik ben trucker. net mijn vakbekwaamheid code 95 gekregen. en 1 van de lessen heeft die hans gedaan. Een vakman dan. Ja hihi

 • Nagels Met koppen

  En den praten we nog niet over inbeslagnames van douaniers

 • Nagels Met koppen

  Peter p spreek voor uzelf. Toen ik in t nauw zat werkte ik 7 op 7. Jaja een bijbaan in t zwart maar dat is wel eerlijker dan struikroverij