Agent schiet op auto die controle wil ontwijken

Photonews
Een politieagent heeft vanmorgen in Sint-Joost-ten-Node een schot gelost in het portier van een voertuig dat zich aan een controle wilde onttrekken. Niemand raakte gewond. De auto bleek eerder op de dag gestolen te zijn in Frankrijk. De drie inzittenden zijn opgepakt en ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.

Een politiepatrouille vond omstreeks 3 uur een verdacht voertuig aan het Noordplein in Sint-Joost. Er waren drie personen aan boord. De politie ging over tot een controle. Een agent plaatste zich voor het voertuig, maar de chauffeur reed plots weg. De agent slaagde er nog net in om weg te springen, greep dan zijn pistool en vuurde in de richting van het voertuig. De kogel raakte een portier van de auto.

De auto vluchtte weg, maar botste op een verkeerslicht op de hoek van de Steenkoolstraat en de Albert II-laan. De drie inzittenden werden opgepakt. Ze zijn 30, 37 en 48 jaar. Een expert ballistiek en mensen van het gerechtelijk lab kwamen naar de plaats van het incident.

De agent die zijn wapen trok, werd door de interne controledienst ondervraagd. Hij moet meer duidelijkheid brengen over de omstandigheden van de feiten.