Ga naar de mobiele website
^ Top

Agent schiet gewapende en weerspannige man neer

Photonews
In het Henegouwse Leval-Chaudeville (Beaumont) heeft een politieman een weerspannige man neergeschoten die een agent met een pistool bedreigde. Het slachtoffer werd in het hoofd geraakt en verkeert in kritieke toestand, meldt het parket van Charleroi.

De hulpdiensten werden vrijdagavond opgeroepen naar een woning in Leval-Chaudeville, als gevolg van een dispuut tussen twee dronken partners, aldus het parket.

Bij aankomst vonden de ambulanciers de vrouw bloedend op de grond. Haar partner versperde de hulpdiensten de weg en bedreigde hen met een wapen. Daarop kwam de lokale politie van de zone Botha tussenbeide.

Eén politie-inspecteur ontwapende de man. Maar die beschikte blijkbaar nog over een wapen dat hij richtte naar een agent, die zich bedreigd voelde en met zijn dienstwapen schoot. De man kreeg een kogel in het hoofd en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De parketmagistraat van dienst kwam ter plaatse, net als de onderzoeksrechter. Er bestaat naar verluidt geen twijfel over de wettige zelfverdediging.

Meer over


Meld een bug