Agent gebruikt inbeslaggenomen wagen voor rijopleiding van zijn dochter

belga
De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een politieagent van de zone Turnhout tot een gevangenisstraf van 6 maanden met uitstel veroordeeld voor verduistering en valsheid in geschrifte. Hij moet ook een boete van 3.000 euro betalen. De helft van die boete is effectief.

De vijftiger had als agent een voertuig onderschept dat gestolen was in Nederland. De agent nam contact op met de Nederlandse eigenaar. Omdat die al geld van zijn verzekeringsmaatschappij had gekregen, moest de Nederlander het gestolen voertuig niet meer terug hebben.

In principe wordt zo'n auto dan eigendom van de stad waar hij werd teruggevonden, maar de agent nam de wagen zelf mee naar huis. Hij kon de auto gebruiken voor de rijopleiding van zijn dochter. Om het voertuig te kunnen inschrijven, stelde hij een valse verkoopakte op waarbij hij de handtekening van de Nederlandse eigenaar namaakte.
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Julien Dauwe

  Die heeft dus voor 1500 Euro een auto om zijn dochter mee te leren rijden. Wie doet beter ?

 • leen hanssens

  Geen straf? Das straf!!!

 • Frank Ketzman

  Hallo Jan, er staat 6 maanden gevangenisstraf met uitstel en 3000 euro boete waarvan de helft effectief..dus wel een straf

 • Jean-Paul Hoornaert

  moet onmiddellijk ontslagen worden

 • Laetitia Dubois

  Beste Jan Van Rompaey, er staat "6 maanden met uitstel veroordeeld voor verduistering en valsheid in geschrifte. Hij moet ook een boete van 3.000 euro betalen." , dit lijkt mij wel een straf of versta ik het verkeerd. Maar inderdaad, weeral een straffe verhaal van onze cowboys van de politie, het is dringend tijd om deze corps eens deftige manier te leren, beleeft te zijn en vooral om de wet te respecteren.