Afvalophaling in Brussel verstoord door vakbondsactie

Belga
De afvalophaling in Anderlecht en Sint-Lambrechts-Woluwe is vandaag ernstig verstoord door een vakbondsactie. Dat meldt Net Brussel in een mededeling. 

De recyclageparken Noord (Rupelstraat), Zuid (Vorst) en Humaniteit (Vorst) blijven bovendien de hele dag gesloten. Dat zal wellicht ook morgen nog het geval zijn.

De vakbonden klagen dat de leiding niet reageert op de vele eisen om het welzijn van het personeel in de containerparken te verbeteren. De medewerkers krijgen volgens de christelijke vakbond onder meer te maken met verbaal en fysiek geweld, stress, interne managementproblemen en een personeelstekort. De vakbond eist naar eigen zeggen al meer dan tien maanden oplossingen.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • RONNY DE PETTER

  hopelijk zal er lang worden gestaakt.

 • Gino Denil

  Net nu Brussel als enige Belgische stad nog als 15e het lijstje haalde in de VS pers van de 15 beste steden in Europa om in te leven.

 • Gerard Braeckmans

  De vakbond lijkt het land wel te regeren.

 • pierre Van den Wijngaert

  Als de stakingen blijven duren stel ik voor de belastingen te verhogen zodat alle ambtenaren ten volle kunnen profiteren van de arbeid van degene die in de privé werken.Waarom werken er zoveel mensen bij B post die niets te maken hebben met de postbedeling maar toch veel verdienen t.o.v de postmannen op het terrein?