Afvalintercommunale Incovo ziet sinds coronacrisis sluikstorten met de helft toenemen

RV
Afvalintercommunale Incovo, actief in vijf gemeenten in de regio Halle-Vilvoorde, heeft sinds het uitvaardigen van de noodmaatregelen door de federale regering twee weken terug het aantal sluikstorten met 50 procent zien toenemen. Dat meldt directeur Jan Buysse donderdag.

"De toename heeft vooral betrekking op grote sluikstorten met tientallen zakken die aangevoerd werden met bijvoorbeeld een bestelwagen op verlaten plekken. De oorzaak dient wellicht gezocht te worden in de verminderde sociale controle sinds het verbod op niet-essentiële verplaatsingen en in de sluiting van recyclageparken", aldus Buysse. 

Camera’s

De Incovo-directeur waarschuwt ervoor dat de afvalintercommunale sinds kort haar volledige capaciteit aan mobiele camera's geplaatst heeft aan sites waar frequent afval gedumpt wordt, en dat de boetes voor overtredingen zeer hoog zijn. "Vorig jaar hebben we voor 26.000 euro aan boetes opgelegd. Dit bedrag zullen we dit jaar moeiteloos overtreffen", aldus Buysse.

Sinds de sluiting van de recyclageparken geven inwoners ook steeds meer van dit vuil mee met de gewone huisvuilophaling. Buysse roept op om dit niet langer te doen. "We bereiken stilaan de limiet van wat onze ophalers aankunnen", aldus de directeur.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.