Afscheidnemende gedeputeerden kosten provincies 2,4 miljoen euro

In totaal houden negentien van de dertig gedeputeerden ermee op.
Thinkstock In totaal houden negentien van de dertig gedeputeerden ermee op.
De komende jaren moeten de provincies ruim 2,4 miljoen euro betalen aan gedeputeerden die hun mandaat stopzetten. Dat melden de Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

Wanneer de uittredende gedeputeerden snel ergens anders terechtkomen, vervalt de uittredingsvergoeding.

In totaal houden negentien van de dertig gedeputeerden ermee op. Omdat de samenstelling van het provinciebestuur verandert én omdat de Vlaamse regering tien posten schrapte. 

Vanaf de volgende legislatuur zal de uitstapregeling minder kosten.
59 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • michel vandenhove

  maar hun begroting in evenwicht brengen lukt niet !!! hoe zou dat komen ?? zal ik het jullie vertellen het te kort staat op hun rekeningen !!!

 • Willy Van Craen

  Dit is geld van arbeiders en bedienden voor een hoopje zakkenvullers boven op hun andere vergoedingen.Politiek is een schande. Moet ik communist worden ?

 • Vloebergs Jan

  Die gasten blijven maar vergoedingen opstrijken van hard werkende mensen. En toch maar de vraag stellen waarom mensen het beu zijn, wat is er mis met de politiek, geloofwaardigheid, we zullen het analiseren. Wel analiseren moest je voor de verkiezingen doen, dan kwamen we niet met dit resultaat. Heren politiekers wij zijn het kots beu!!!! Als ik geen job heb ga ik stempelen tot ik iets nieuw vind.

 • Claude Tanghe

  amaai ,wat zijn die politiekers sociaal er is maar één probleem ze zijn eerst sociaal voor hen zelf en de overschot is voor uit te delen .En als er niet genoeg overschot is voor uit te delen maken ze een nieuwe belasting en de werkende mens zal wel er voor opdraaien

 • Rosa Cockx

  Daar is wel geld voor?? Voor pensioenen van de hardwerkende mens is de kas leeg...