Afscheidnemende gedeputeerden kosten provincies 2,4 miljoen euro

In totaal houden negentien van de dertig gedeputeerden ermee op.
Thinkstock In totaal houden negentien van de dertig gedeputeerden ermee op.
De komende jaren moeten de provincies ruim 2,4 miljoen euro betalen aan gedeputeerden die hun mandaat stopzetten. Dat melden de Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.

Wanneer de uittredende gedeputeerden snel ergens anders terechtkomen, vervalt de uittredingsvergoeding.

In totaal houden negentien van de dertig gedeputeerden ermee op. Omdat de samenstelling van het provinciebestuur verandert én omdat de Vlaamse regering tien posten schrapte. 

Vanaf de volgende legislatuur zal de uitstapregeling minder kosten.
51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • raymond van der craen

  Die politiekers spelen met de voeten van de gewone man en vrouw. Ze blijven op alle niveau's graaien en presteren in het totaal niets behalve lucht verkopen zoals gisteren in het parlement (VN Migratiepact). Wie heeft nog vertrouwen in die politiekers ook ontslagnemende burgemeesters en schepenen krijgen een uittredingsvergoeding.

 • johan kalfas

  Waar stoppen die onterechte vergoedingen ? De gewone mens krijgt niets en moet voor alles opdraaien, maar daar hebben die zakkenvullers geen oren naar.

 • Joachim Van baelen

  De schaamte voorbij..

 • guido vermeyen

  Zoveel betalen voor die gedeputeerden...en wij zijn natuurlijk de gedupeerden.

 • Jan Verstrepen

  Regels veranderen, dat deden ze ook met ons pensioen en de sociale wetgeving. Afschaffen, of leeftijd verhogen dat was voor hen ook geen probleem als ze het werkvolk zijn sociale voordelen afschaften. Dus hetzelfde wat ze voor de mensen konden toepassen op hen.