Afscheid van peuter Elly (2): "Jij was het zonnetje in ons huis, je sprong, je lachte. Je was zo mooi”

Jeffrey Dujardin
De kerk van Oosteeklo bleek zaterdagochtend te klein voor alle mensen die de kleine Elly Buysse (2) een laatste groet wilden brengen en steun wilden betuigen aan haar familie. Hun engeltje Elly was gewelddadig om het leven gebracht door de vriend van haar mama. Een dertigtal mensen volgden het afscheid zelfs rechtstaand. De opkomst was groot.

De kerk was muisstil toen het kistje binnengebracht werd, het gehuil van de familie ging door merg en been. Bij het kistje, Bumbalu, de favoriete knuffel van Elly en een grote ballon. De ceremonie begon met de priester die het woord nam en zei wat iedereen voelde: onrecht. “Je leven was veel te kort. We hadden andere plannen met jou. Je zou moeten leven en spelen, je had nog een heel leven voor je.” Bij Elly werden witte rozen neergelegd, een breekbaar, kwetsbaar teken van hoop voor hun engeltje.

Waarom moest je gaan? Hoe moet ik aan je broertje Milow uitleggen dat ik nooit geen verhaaltjes meer kan voorlezen voor jullie beide

Oma van Elly

De oma van Elly liet een afscheidsbrief voorlezen die iedereen bij de keel greep. “Elly, je was mijn engeltje. Nu jij er niet meer bent, maakt het leven me niet meer blij. Jij was het zonnetje in ons huis, je sprong, je lachte. Je was zo mooi.” Het verdriet van het verlies van haar kleinkind is immens, “Waarom moest je gaan? Hoe moet ik aan je broertje Milow uitleggen dat ik nooit geen verhaaltjes meer kan voorlezen voor jullie beide. ’s Avonds voor het slapengaan zal ik uw sterretje daarboven zien staan.”

Bij het naar buiten brengen van de kist werden ook liedjes van K3 en Bumba gespeeld en een kort tekstje voorgelezen. Een zeer pijnlijk en droevig moment waarbij een ballon werd losgelaten en de familie en vrienden steun zochten bij elkaar.

Mishandeling

Kleine Elly was woensdag 22 november in het UZ Gent overleden na verregaande mishandelingen. De 29-jarige Kenneth S. uit Menen, de nieuwe vriend van Elly's mama, zit als verdachte in de cel en is aangehouden door de raadkamer. Kenneth had in het ziekenhuis verklaard dat Elly flauwgevallen was toen ze met haar blokjes aan het spelen was. Verzinsel, zo lijkt het. 

Dat zei ook Elly’s vader, Davy, in onze krant: “Uit onderzoek bleek dat de pancreas van Elly volledig kapot was. Haar buikje was enorm gezwollen. De dokter vergeleek de verwondingen met wat er zou gebeuren na de stamp van een paard." Papa Davy is gebroken. "Woensdag is ons prinsesje overleden. We hadden al vermoedens dat Kenneth gewelddadig was, maar wat konden we doen? Ik kon toch moeilijk naar de politie stappen om te zeggen dat mijn dochtertje niet mee wilde met haar mama?"

Kenneth S., die verslaafd zou zijn aan drugs, werd de jongste jaren al verschillende keren veroordeeld voor stalking en belaging. Hij schrikt er ook niet voor terug om doodsbedreigingen te uiten. De man staat in zijn omgeving bekend voor zijn losse handen. Zijn partners krijgen regelmatig klappen. Een van hen moest ooit door de buren worden opgevangen omdat ze poedelnaakt op straat was gegooid. De mama van Elly, zijn meest recente vriendin, had omwille van het aanhoudende fysieke geweld de relatie met hem verbroken, maar drie weken geleden trok ze dan toch weer bij hem in.

Hopelijk komt er toch enige rechtvaardigheid voor hun klein engeltje Elly, zoals de priester ook zei tijdens de dienst.
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jeremy Denil

  Diene gaat wat meemaken in de gevangenis...Innige deelnaming

 • Heike Cheesendale

  Dit verhaal raakt me zo diep!!! Hoe kan het dat zoiets gebeurt? Ik wil niemand een schuldgevoel geven... maar aan de mama: wat heeft je vriend aangericht? Niks gemerkt? Moeilijk te geloven. Sterkte aan de allen die Elly lief hadden...

 • germaine asselbergs

  Deze vrouw wordt voor haar dommigheid levenslang gestraft, hij komt er waarschijnlijk vanaf met een paar jaar.

 • Gerard Braeckmans

  Het is erg, dat weet iedereen. Maar waarom moet die begrafenis in de krant komen? Er zijn zovelen die begraven worden.

 • Tina De Lange

  Het gaat mijn verstand te boven, dat niemand in de gaten had, dat dit kleine meisje er zo erg aan toe was. Kneuzingen moeten zichtbaar geweest zijn. Kind voor alles is mijn mening. Liefde op de 2de plaats.