Exclusief voor abonnees

Afscheid van het sigarettenpakje

Regering beslist dat alle pakjes er hetzelfde uit zien

.
rv .
Tabaksproducten zullen vanaf 1 januari 2020 allemaal in hetzelfde neutrale pakje verpakt worden. Dat is goed nieuws, want onderzoek bewijst dat kleuren en logo’s jonge mensen aan het roken zetten. Maar afscheid nemen doet bijna altijd een beetje pijn, zelfs al dat de beste oplossing is. Sigarettenpakjes waren visitekaartjes van de tijdsgeest, en de mooiste waren miniatuurkunstwerkjes.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Cooks

  De Oscar voor schijnheiligheid gaat zonder twijfel naar de poltiekers: ze willen iets ontraden terwijl ze heimelijk wensen dat er zoveel mogelijk gepaft wordt om accijnzen en BTW uit de rokers hun zakken te kloppen om de bodemloze staatskas te spekken. Enfin, mij niet gelaten wat ze nu weer uit hun nek slaan, ik rook toch al meer dan 2 jaar niet meer.

 • LUC HUON

  Nog een paar stappen en tabak staat in de catalogus van drugsdealers..Dat kan toch niet de bedoeling zijn of......

 • Filip Desmedt

  De regering is echt wel een pest regering geworden . Deze regering vertegenwoordigt niet meer de mensen die ervoor gestemd hebben , ze zijn gewoon dictatoriaal geworden . Hun wil is wet , of er over nagedacht is of niet , maakt niet uit , ze rammen alles door ons strot !!

 • Hugo Schelstraete

  En denken ze nu echt dat dit zal helpen. Simpele zielen toch onze politiekers.

 • Romain Nolf

  En geen enkele film meer tonen op tv en film zalen waar men rookt tijdens de film ! Dat zet aan tot roken.