Afrikaanse vrouw dient klacht in na racistisch incident

Een vrouw uit Guinee heeft in Antwerpen klacht ingediend tegen onbekenden na een vermeend racistisch incident. De vrouw zegt dat ze in een zijstraat van de Meir van haar fiets geduwd werd. Ze zou vervolgens ook geslagen zijn. De daders zijn spoorloos. Aanvankelijk bleken er geen getuigen van het incident te zijn. Intussen is er na de berichtgeving in de media toch een getuige komen opdagen. Die gaf een gedeeltelijk andere versie van de feiten.

Racistisch
De feiten dateren van gisterennamiddag. Twee Afrikaanse vrouwen op de fiets kruisten een blank koppel. Een opmerking van de man van het koppel zou bij de vrouwen in het verkeerde keelgat geschoten zijn. Ze sprak de man aan en toen ontstond er een geschil waarbij de vrouw beweert aangevallen te zijn geweest door de man. "Van dat moment verschillen de feiten", zegt Sven Lommaert, woordvoerder van de lokale politie Antwerpen.

Stampen
"Volgens de vrouw heeft ze na de racistische opmerkingen een duw gekregen en viel ze tegen de grond waarna ze stampen en slagen heeft gekregen. Bij aankomst van onze patrouille waren enkel de vrouw en haar vriendin nog aanwezig. Getuigen of het blanke koppel waren nergens te bespeuren." De vrouw had een gescheurd T-shirt.

Zwangere vrouw beschermd
De getuige geeft de feiten anders weer. "De getuige zegt dat de agressie eerder uitging van de vrouw dan van de man van het koppel. Die laatste zou enkel zichzelf en zijn zwangere vrouw beschermd hebben. Omdat de waarheid recht moet hebben en omdat het blanke koppel verdacht wordt van slagen en verwondingen met racistisch motief, willen we alle getuigen vragen zich te melden." (belga/gb)

De feiten gebeurden in een zijstraat van de Antwerpse Meir
UNKNOWN De feiten gebeurden in een zijstraat van de Antwerpse Meir