Afnemend aantal inbreuken op reglementering etikettering vlees

Illustratiebeeld
CARREFOUR Illustratiebeeld
De Economische Inspectie stelde in 2018 dertien inbreuken vast op de reglementering met betrekking tot de etikettering van vlees. Dat zijn er minder dan in 2017 (24) en 2016 (34). Dat blijkt uit het antwoord van minister van Werk Nathalie Muylle op een schriftelijke vraag van Anke Van dermeersch (VB). 

Sinds 1 april 2015 gelden er specifieke regels voor de vermelding van het land van oorsprong of plaats van herkomst. Voor rundvlees geldt sinds de BSE-crisis een aparte verordening die bijzondere regels oplegt over de tracering en de vermelding van de oorsprong. 

Voor 2015 voerde de Economische Inspectie enkel controles uit op basis van klachten. Als gevolg van de nieuwe verordening in 2015 werd dat jaar bij de controles vooral de nadruk gelegd op het informeren van de sector over de nieuwe regels. 

De vaststelling van de vermelde inbreuken in de jaren 2016, 2017 en 2018 ging telkens gepaard met een proces-verbaal van waarschuwing. Omdat bij de nacontroles bleek dat de betrokkenen zich in regel hadden gesteld, werd geen echt pv opgesteld. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.