Afghaan (18) die begeleidster trachtte aan te randen al eerder in aanraking met gerecht

belga
In Antwerpen heeft de onderzoeksrechter een Afghaanse vluchteling (18) aangehouden op verdenking van aanranding van de eerbaarheid. Dat meldt het Antwerps parket. De feiten dateren van de nacht van maandag op dinsdag. Het is niet de eerste keer dat de verdachte voor soortgelijke feiten in aanraking kwam met het gerecht.

De verdachte werd dinsdag opgepakt omdat hij zijn begeleidster probeerde aan te randen. De 18-jarige vluchteling nam samen met het slachtoffer deel aan het Curant-project van het Antwerpse OCMW dat jonge vluchtelingen en Antwerpenaren laat samenwonen om de integratie bevorderen.

De vluchteling wordt er nu van verdacht zijn 'buddy', zoals de cohousingdeelnemers genoemd worden, 's nachts te hebben lastiggevallen, waarna het slachtoffer zich in veiligheid kon brengen en de politie verwittigde.

OCMW niet op de hoogte van eerdere feiten

De verdachte zou al eerder, toen nog als minderjarige, met het gerecht in aanraking gekomen zijn voor soortgelijke feiten. Het OCMW zegt daar niet van op de hoogte te zijn geweest en wil nagaan of andere diensten wel over die informatie beschikten en die hadden moeten delen tijdens de screening voor het Curant-project.