Affiches met doodsbedreigingen: Dries Van Langenhove dient klacht in

 Kamerlid Dries Van Langenhove dient klacht in tegen onbekenden nadat in de stationsbuurt van Gent Dampoort affiches zijn opgedoken met doodsbedreigingen.
Photonews, Belga Kamerlid Dries Van Langenhove dient klacht in tegen onbekenden nadat in de stationsbuurt van Gent Dampoort affiches zijn opgedoken met doodsbedreigingen.
Kamerlid Dries Van Langenhove dient klacht in tegen onbekenden nadat in de stationsbuurt van Gent Dampoort affiches zijn opgedoken met doodsbedreigingen. Op een affiche staat het opschrift "Gezocht: dood of levend" onder een foto van een gewapende Van Langenhove. De NMBS laat de affiches verwijderen. 

Het is niet duidelijk wie de affiches heeft geplakt en hoeveel posters elders zijn opgehangen. Er staat geen verantwoordelijke organisatie vermeld. 

Het pamflet somt een reeks aanklachten op waar de onbekenden Van Langenhove van beschuldigen: "neofascisme, racisme, sexisme, homofobie, transfobie en xenofobie".

Van Langenhove (Onafhankelijk) krijgt naar eigen zeggen regelmatig af te rekenen met doodsbedreigingen. Hij geeft aan klacht te zullen indienen tegen onbekenden.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nema De Geest

  Het zou me niet verbazen mocht onze Dries deze affiches zelf hebben opgehangen om nog eens in de media te komen. Zo kan hij weer de slachtofferrol opnemen en "links" beschuldigen zonder enige bewijzen. Triestig figuur. Dat gezegd zijnde, wie ze ook heeft opgehangen, Dries, Schild en Vrienden of iemand anders. Niet goed te praten, er hoeft maar een gek te zijn die het volgt.

 • Ronny Biesen

  Terecht, oppakken die daders en 15 jaar cel.

 • Karel Vanormelingen

  Verdraagzaam links weer goed bezig

 • Vincent Dewyse

  Ik zie geen doodsbedreiging. Dit is, zoals de meesten weten, een reeds lang klassiek geworden parodie uit de Amerikaanse Old West traditie (Wanted: dead or alive). Met dit knutselwerk lijkt de anonieme auteur niet veel meer aan te geven dan dat de geportretteerde in zijn ogen een crimineel is. Er staat even goed ook 'levend'. Naast een 'bedreiging met de dood' is er dus een 'bedreiging met het leven' in te lezen. Het politieke forum lijkt een puberale jongenskamer te worden.

 • Freddy Sonnemans

  Onze justitie kennende zal aan deze klacht weinig gevolg worden gegeven.