Afdelingsbestuur Vlaams Belang Eeklo stapt collectief uit partij

Het afdelingsbestuur van Vlaams Belang Eeklo stapt collectief uit de partij, uit onvrede met de inhoudelijke en strategische keuzes van de partij. Dat hebben ze vanavond in een persmededeling bekendgemaakt.

Bij de drie bestuursleden, die zeggen naar niemand te willen natrappen, is er onvrede over onder meer het volharden in "ideologisch zuiver op de graat te willen zijn", luidt het. "Een partij moet willen wegen op het beleid". De bestuursleden hadden gehoopt op een koerswijziging en beleidsmaatregelen, maar bleven op hun honger zitten.

"Gewezen Eekloos partijvoorzitter en tot voor kort parlementair medewerker Peter Pauwels kondigt alvast een nieuw politiek project aan. Eeklonaar Kristof Hebbrecht, bij de verkiezingen in mei dit jaar nog de jongste kandidaat voor de partij, wil mee de kar duwen om dit nieuwe project te doen slagen, net als gemeenteraadslid Filip Lecompte die van nu af aan een onafhankelijke fractie zal vormen in de Eeklose gemeenteraad", luidt het in de gezamenlijke mededeling.