AfD-voorzitter uit Bremen zwaargewond na aanval op straat

Eerder was er ook al een bom ontploft in het AfD-kantoor in Doebeln.
REUTERS Eerder was er ook al een bom ontploft in het AfD-kantoor in Doebeln.
Frank Magnitz, de voorzitter van Alternative für Deutschland (AfD) in de Duitse deelstaat Bremen, is gisteren het slachtoffer geworden van een aanval. Het rechtspopulistische parlementslid werd met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis, aldus een verklaring van zijn partij. 

Magnitz werd gisterennamiddag op straat in Bremen aangevallen door drie personen, die hun gezicht bedekt hadden. Magnitz herinnert zich zelf nog nauwelijks iets van de feiten. Zijn aanvallers sloegen hem op het hoofd, waardoor hij het bewustzijn verloor. De AfD plaatste op sociale media een foto van het bebloede en gezwollen hoofd van de politicus.

De politie vermoedt dat het om een politiek gemotiveerde daad gaat. Het gerecht en de politie zijn een onderzoek gestart. De politie deed ook een oproep om getuigen van het incident te vinden. 

AfD was in Bremen, de kleinste Duitse deelstaat, al vaak het doelwit van aanslagen. De ramen van het partijhoofdkwartier werden ingeslagen, en ook een auto werd vernield. Leiders van de belangrijkste politieke partijen in Duitsland hebben het geweld tegen Magnitz sterk veroordeeld.

De maandag belaagde parlementariër Frank Magnitz van de Duitse AfD moet nog zeker tot het weekend in het ziekenhuis blijven liggen.
AFP De maandag belaagde parlementariër Frank Magnitz van de Duitse AfD moet nog zeker tot het weekend in het ziekenhuis blijven liggen.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Broos

  Het taalgebruik en de 'duiding' in de pers zorgt voor zulke voorvallen. Jullie schrijven hier ook weer "Het rechtspopulistische parlementslid werd met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis". Door het woord populistisch te gebruiken kiezen jullie de kant van de agressor.

 • Dimitri Mostrey

  De pers en politici hebben hier deels schuld aan. Geweld van links zoals door antifa wordt vakkundig onder de mat geveegd. Men geeft hen een soort vrijgeleide. Geweld is nooit goed te keuren. Om het even door wie en waarom.

 • marc van de poel

  Of je al dan niet fan bent van het AfD staat hier niet ter discussie. De agressors zullen uiteraard wel politiek correct links georiënteerd zijn.

 • Fons Casteels

  AfD is niet mijn partij. Dat gezegd zijnde: Duitse media tonen een foto van de man in het ziekenhuis, met ingeslagen schedel en opgezwollen gezicht. Het is dus niet "een aanval", maar "een moordpoging".