Advocatenkoppel verdacht van gesjoemel

ANP
Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar een advocatenkoppel uit Geraardsbergen dat een aantal zaken van bewindvoering heeft uitgevoerd. Dat bevestigt het Gentse parket-generaal. De advocaten worden verdacht van gesjoemel met het geld van kwetsbare bejaarden en een van hen is plaatsvervangend vrederechter, meldde Het Nieuwsblad vandaag.

De politie viel eind juni binnen bij het advocatenechtpaar in Geraardsbergen en nam documenten in beslag die onderzocht worden op fraude, schrijft Het Nieuwsblad.

Een van de twee advocaten uit Geraardsbergen zou geregeld als bewindvoerder zijn aangesteld. "Maar wij voelen ons erg door hem tekortgedaan", zegt een 67-jarige man uit Herzele aan de krant. De advocaat moest waken over het geld en de goederen van zijn hoogbejaarde moeder. "Uiteindelijk heeft hij nooit iets voor haar gedaan, maar stuurde hij ons wel een zware factuur voor zijn eigen kosten."

Het Gentse parket-generaal bevestigt alleen dat er een onderzoek loopt in een aantal zaken van bewindvoering, maar geeft geen verdere details.