Advocaten Servisch gezin: "Francken voert controverse ten koste van de kinderen. Wij weigeren daarin mee te gaan"

"KINDEREN HEBBEN RECHT OP VERDEDIGING"

Belga, Photonews
"Ongeacht eventuele druk en intimidatiepogingen zullen wij de belangen van de kinderen van het Servische gezin blijven verdedigen, zodat hun detentie eindigt en zij niet worden onderworpen aan onaanvaardbare levensomstandigheden in Servië." Dat zeggen de advocaten van Progress Lawyers Network in verband met het Servische gezin dat asiel wil aanvragen in ons land.

"Als advocaten van de familie betreuren wij de aanvallen in de pers en via Twitter van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken ten zeerste", klinkt het in een persbericht. "Sinds het begin van dit dossier werken wij op een rigoureuze manier en volgens de wensen van de familie. Daarom weigeren wij mee te gaan in de controverse die Theo Francken ten koste van de kinderen voert."

"Gerechtvaardigde asielaanvraag"

De advocaten hopen "dat de controverse stopt, dat de asielprocedure in alle rust voor de rechter wordt gevoerd zoals het hoort en dat de persoonlijke aanvallen op advocaten die alleen hun werk doen, stoppen".

Volgens het advocatencollectief vormen de belangen van de vier kinderen de kern van de stappen en procedures die in deze worden ondernomen. "Wie ook maar de minste moeite doet om zich te informeren, zal ontdekken dat de situatie van de Romabevolking in Servië, en in het bijzonder die van kinderen, rampzalig is", heet het. "Het indienen van een asielaanvraag voor deze kinderen is dan ook meer dan gerechtvaardigd. Bovendien zijn alle vier de kinderen geboren in België. Hun moeder is enkele jaren geleden als minderjarige in België aangekomen. 

Alle vier de kinderen zijn geboren in België. Hun moeder is enkele jaren geleden als minderjarige in ons land aangekomen

Progress Lawyers Network

Fundamentele mensenrechten

"Noch de moeder, noch de kinderen spreken Servisch. Het terugsturen van deze moeder en haar vier kinderen, van wie de jongste een jaar oud is, naar Servië zou hen rechtstreeks blootstellen aan schendingen van hun fundamentele mensenrechten. Ze zal alleen zijn, gescheiden van haar echtgenoot, dakloos, zonder werk en dus zonder inkomen. Het enige wat hen te wachten staat, zijn discriminatie, extreme armoede en een toekomst die niemand voor zijn eigen kinderen zou willen."
128 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Gerrit Mangé

  Die advocaten moeten stoppen met eindeloze procedures aan te spannen dat kost onze maatschappij nog maar weer eens geld. Afgewezen is terug naar land van herkomst. Punt andere regel. En niet nog eens in een ander land dat spelletje opnieuw beginnen.

 • Joske Vermeulen

  Die progress lawers kunnen misschien eens met van langenhoven gaan praten ? Die zoekt ook nog een gratis advocaat...

 • diane colman

  4 kinderen op zo'n korte tijd... ja we worden gestraft door ons sociaal stelsel... het hoge kindergeld is er één van. Afschaffen .. wie meer dan 2 kinderen wil moet er zelf voor zorgen. Vlugger terugsturen en niemand meer binnenlaten en het Europees Beleid MOET ingrijpen en mag geen landen meer annexeren... het is nu al een warboel.

 • Willy Slachmuylders

  Advocaten worden er rijk van op kosten van de gemeenschap!!! Alle Vlamingen betalen maar ....!!!!

 • Lily De smet

  Vluchtelingen, tranwmigranten strenger aanpakken en terug sturen.lort en goed. Dat is het enige wat onze bevolking nog wil