Advocaten boksen tegen kanker en doneren 100.000 euro

De Conferentie
De Antwerpse advocaten vechten op 5 juni letterlijk tegen kanker, want dan houden ze een boksgala in het Antwerpse vlinderpaleis. Tijdens dat gala wordt ook de opbrengst van de benefietactie "Raise The Bar" bekendgemaakt. Bij die actie schonken de advocaten de opbrengst van een dag werken aan Kom op tegen Kanker.

Op 5 juni wordt de grote binnenplaats van het Antwerpse justitiepaleis omgetoverd tot een boksring. De 600 kaarten voor het evenement waren in een geen tijd uitverkocht. Er staan zeven matchen op het programma, waarvoor veertien advocaten een jaar lang getraind hebben.

Raise The Bar

Het boksgala kadert in de benefietactie "Raise The Bar" die de Conferentie dit jaar georganiseerd heeft. "In plaats van een artiest gratis te laten optreden, zijn wij de artiesten die een benefiet geven", legt voorzitter Christophe Vangeel uit, "we nodigden advocaten uit om de opbrengst van één dag werken te storten aan Kom op tegen Kanker". De Conferentie verwacht dat op het boksgala een cheque van 100.000 euro overhandigd kan worden aan Kom op tegen Kanker.

Fashion fight award

Tijdens het boksgala wordt ook de fashion fight award uitgereikt, de prijs voor de persoon met de 'meest fantastische outfit'. De winnaar gaat naar huis met een voucher van 1.000 € van Dorothee Schumacher en een personal styling afspraak.