Advocate slachtoffers: "Excuses van De Pauw zijn een gemiste kans"

VRT
Christine Mussche, de advocate van de vrouwen die een klacht indienden bij de VRT tegen Bart De Pauw, is niet onder de indruk van zijn excuses. "Een gemiste kans", klinkt het. "Hij blijft alles minimaliseren."

De Pauw excuseerde zich gisterenavond via zijn advocaat. "Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Ik wil mij via deze weg dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld", liet hij weten.

Mussche vindt het maar een halfslachtige poging. "Dit is een gemiste kans", zegt ze aan de VRT. "Dat hij tot inzicht is gekomen, is op zich een goede zaak. Maar jammer genoeg begint hij verder in de tekst opnieuw de zaken te minimaliseren. Hij heeft het over flirterige en speelse sms'en en insinueert dat de vrouwen hem verkeerd hebben begrepen. Dat is jammer, want zo schuift De Pauw het opnieuw in de schoenen van de vrouwen, alsof zij de sms'en fout hebben aangevoeld. Hij zou beter gewoon excuses aanbieden zonder de feiten te minimaliseren en de verantwoordelijkheid te verleggen."

Ze benadrukt dat de sms'en niet onschuldig zijn. "Ze werden verstuurd vanuit een machtspositie, waardoor de vrouwen er in sommige gevallen niet op durfden reageren." Er zouden intussen al meer dan tien vrouwen contact hebben opgenomen met klachten over seksuele intimidatie.

VTM266 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Sarah Vandeurzen

  Iedereen wil weten wie de vrouwen zijn, wat er in de berichten stond om te kunnen oordelen, wel dat is niet aan ons. Ging het over Jan met de pet, er was geen haan die er naar kraaide...

 • wil baken

  Slim madam: en excuses aan wie dan? ?

 • François Nuyts

  Excuses aanbieden via een advocaat die een brief schrijft naar de VRT , niet zo slim he .

 • Gil Groenewijn

  Als BDP echt zwaar over de schreef is of zou zijn gegaan, dat ze dan opstaan, zich tonen en het openbaar zeggen en een proces aanspannen. Durven ze zo iets niet omdat 'het' grensoverschrijdend toch maar iets flauwkes is ? Men moet zich toch niet schamen als iemand anders over de lijn is gegaan ? Men moet zich daar toch niet voor verbergen ? Waarom kan het niet zijn dat de slachtoffers hun voorstelling wat opdrijven en BDP enkel maar zou afzwakken ? Komaan media, wees correcter

 • ludo marissen

  Sorry dat hij de heilige desekens niet meer contracten heeft bezorgd.