Advocaat vraagt opschortende straf voor relschopper (19) "omdat hij binnenkort profcontract tekent bij Belgische club"

Na een demonstratie tegen de slavernij van migranten in Libië braken er rellen uit aan onder meer de Naamsepoort.
Photo News Na een demonstratie tegen de slavernij van migranten in Libië braken er rellen uit aan onder meer de Naamsepoort.
Een jongeman riskeert een celstraf van 40 maanden voor zijn betrokkenheid bij de rellen van 25 november vorig jaar in Brussel. De 19-jarige B.M. vernielde toen de toegangspoortjes van een winkel, sloeg met een ijzeren staaf op een politiecombi en viel voorbijgangers aan.

De rellen die dag in Brussel, ontstonden rond 16 uur na een betoging van 'Africa Liberation' op het Poelaertplein. Een dertigtal jongeren trok toen richting Louizalaan. Daar brachten ze massaal beschadigingen toe aan winkels en horecazaken. De relschoppers gingen toen ook richting Naamsepoort waar ze in contact kwamen met de politie. De agenten werden bekogeld en een aantal voertuigen raakten beschadigd. 

De jongeman die vandaag terechtstond, had de toegangspoortjes van een winkel vernield en samen met een groep jongeren een politiecombi omsingeld. Ze hadden met een ijzeren staaf op het voorportier en de voorruit geslagen. Bovendien had B.M. samen met andere relschoppers drie voorbijgangers aangevallen. Een van hen was op de grond gewerkt en had verschillende trappen moeten incasseren.

Het parket tilde zwaar aan de feiten en eiste een celstraf van 40 maanden. B.M.'s advocaat wees erop dat de jongeman nog nooit in aanraking was gekomen met het gerecht en de feiten meteen had toegegeven.

Groepsgevoel

"Hij heeft zich laten meeslepen door het groepsgebeuren en heeft er enorm veel spijt van", klonk het. "Hij staat op het punt een profcontract te ondertekenen bij een Belgische voetbalclub en een strafrechtelijke veroordeling zou zijn toekomst kunnen hypothekeren. Daarom pleit ik voor een opschorting of een werkstraf."

De jongeman vernielde onder meer de beveiligingspoortjes van een winkel.
Baert Marc De jongeman vernielde onder meer de beveiligingspoortjes van een winkel.356 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kris Van den Eeckhaut

  Eén : dit bewijst wat voor crapuul er in voetbalploegen 'speelt' (ik noem dit niet werken, wat doorsnee stervelingen wel moeten doen ) 2) dit bewijst wat voor crapuul er zich onder advocaten bevindt ! Is iedere Belg (alhoewel Belg ?) niet gelijk voor de wet achtbare rechtsgeleerde of zijn er uitzonderingen zoals uw schorremorrie-clïënt , Degoutant hoe een advocaat zich platvloers gedraagt !!!

 • Karine Roeland

  Nu ineens spijt betuigen? Waarom? Omdat hij als profvoetballer veel kan verdienen en dan nog meer het beest uithangen? Er zijn zo nog voorbeelden van profvoetballertjes die denken dat ze alles mogen en kunnen omdat ze op een balletje schoppen. Straf mag geen rekening houden wie/ wat doet. Zijn toekomstige carrière? Pech. Er zijn nog andere jobjes.

 • Zjeppe Fierens

  Als een voetbalclub een greintje integriteit wil behouden, geven ze zo iemand geen contract! En wanneer een rechter hier rekening zou mee houden, verdient die de naam rechter niet!

 • Hugo de Decker

  leuke voetbalploeg die zulk uitschot wilt! zijn geen kleine feiten en heb zo de indruk dat dit niet zijn eerste feit is alleen de eerste keer betrapt! brussel loopt vol van zulke onschuldigen !

 • johan vandenberghe

  Waanzin !!!